Crossing Borders

27/03/2018

crossing borders
Op 27 maart 2018 organiseert Arteveldehogeschool samen met Oxfam Wereldwinkel en FOS een namiddag waarbij we antwoorden willen bieden op vragen die jongeren en volwassenen hebben over vluchtelingen en andersom.

Heb je vragen zoals: Hoe voelen vluchtelingen zich hier? Hoe ziet voor hun een gewone dag eruit? Wat denken zij over onze cultuur? Welke invloed heeft de vluchtelingenstroom op ons land? Kom dan zeker een kijkje nemen en doe mee met positieve en interactieve activiteiten die de ontmoeting stimuleren tussen vluchtelingen en studenten en docenten. Verwacht jullie aan:

  • Een panelgesprek over de invloed van de vluchtelingenstroom op ons land, zowel maatschappelijk als economisch. John Vandaele (MO*) is moderator.
  • Een kennismakingsgesprek via speeddating tussen vluchtelingen en studenten/personeel 
  • Geschreven poëzie door vluchtelingen, zowel in het Arabisch als in het Nederlands. Proza over vluchtelingen, gebracht door Annelies Verbeke en slam poetry door Lizette Ma Neza
  • Een fotoreportage van en door vluchtelingen over het leven in Syrië tijdens de oorlog en het leven in Gent 
  • Een standenmarkt met o.a. een muzikale performance door een vluchteling, een proeverij van Oxfam met eerlijke producten, biologische wijn, thee, Syrisch eten, …

Meer info