Studieadvies aanbod website - Trainingen Arteveldehogeschool


INFOSESSIE STUDEREN IN HET HOGER ONDERWIJS

Jaarlijks kun je samen met je ouders of begeleiders een infosessie bijwonen over studeren in het hoger onderwijs: wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs, wat is het leerkrediet, hoe maak je een studiekeuze, hoe duur is studeren, hoe geraak je aan een kot…? De nadruk ligt op concrete en objectieve informatie over studeren in het hoger onderwijs, relevant ongeacht de opleiding of onderwijsinstelling.

! Nieuwe datum: donderdag 30 november 2017 om 20u (ter vervanging van de infosessie op 21 oktober 2017) !

Klik hier voor meer info & inschrijven.

 

TRAININGEN VOOR ALLE STUDENTEN

 • EHB- en infosessies
  De 'Eerste Hulp Bij'- en infosessies zijn eenmalig en duren 1 uur of 1,5 uur. Je krijgt er tips en een korte opfrissing.
  -> Infosessie: Aan de slag met studeren zonder blokkeren
  -> EHB Herexamens
  -> EHB onzekerheid en assertieve communicatie
  -> EHB Faalangst
  -> EHB Uitstelgedrag
  -> Infosessie: Wat is mindfulness?
  -> Infosessie: Dyslexie workshop Sprinto Plus

 • Taalworkshop uitspraak en articulatie Schrijf je hier in.
  Wie intensief wil oefenen aan zijn uitspraak en articulatie en graag persoonlijke feedback krijgt, kan deze taalworkshop volgen. De taalworkshop bestaat uit  5 sessies van 1,5 uur, gespreid over 5 weken. Je werkt in kleine groepen van 10 à 20 studenten.

 • Survival English Schrijf je hier in.
  Ben je van plan om op Erasmus te vetrekken of stage te doen in het buitenland en wil je nog wat werken aan je dagdagelijks Engels? Dan kan je Survival English volgen, een opfrissing van je Engels om je zelfredzaam te maken. Zo kan je je vlot uit de slag trekken en je spreekdurf opkrikken. De taalworkshop bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur, gespreid over 4 weken.

 • Writing clinics Schrijf je hier in.
  Heb je nood aan feedback op een verslag, paper of bachelorproef? Kom langs met een tekstfragment, dit mag een kladversie zijn van een schrijftaak.  In deze sessie werken we  samen aan je tekst en krijg je persoonlijke tips om vlotter, duidelijker en correcter te schrijven. Fouten maken mag!

 • Allo micro Schrijf je hier in.
  Bang om Frans te spreken in een opleidingsonderdeel (in het) Frans of tijdens je (buitenlandse) stage Frans? Dan kan je via deze taalworkshop je Frans opfrissen. We focussen enkel op Frans durven spreken en communiceren, fouten maken mag! De workshop bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur, gespreid over 4 weken.
   
 • Turks voor dummies Wordt verwacht.
  De beginselen van de Turkse taal, doorspekt met culturele weetjes. Het gaat om een eenmalige introductiesessie.
 • Arabisch voor dummies Wordt verwacht.
  Een eenmalige introductiesessie in de geheimen van de Arabische taal.   
   
 • Chinees voor dummies Wordt verwacht.
  Introductiesessie in de Chinese taal, met tal van interessante culturele weetjes.

 

TRAININGEN VOOR LAATSTEJAARS

 • Eerste hulp bij verder studeren
  In deze online EHB-sessie krijg je uitleg over de mogelijkheden om verder te studeren na een professionele bachelor. Wat is het verschil tussen een banaba en een postgraduaat? Waat moet je op letten bij een schakelprogramma? Hoe zoek je wat je waar kan doen? Wat zijn de sociaaljuridische gevolgen van verder studeren? ) Deel 1 - Deel 2 - Deel 3

 • Sollicitatietraining
  In deze training in samenwerking met Randstad komen de basics van het maken van een goede sollicitatiebrief en een overtuigend cv aan bod. Ook tips en tricks voor het sollicitatiegesprek staan op de agenda. Inschrijven kan hier

 • Start2Work: intensieve sollicitatietraining

 

PROEFSTUDEREN  

TRIAL STUDYING DAYS (inschrijvingen afgesloten - volgende periode: vanaf de krokusvakantie 2018)

Proefstuderen is deelnemen aan echte lessen, samen met de huidige studenten. Zo kan je ervaren wat de opleiding inhoudt en hoe de lessen in het hoger onderwijs verlopen. En het is uiteraard een prima kans om de campus te verkennen en de sfeer op te snuiven. Alle opleidingen nemen deel.

Het aantal plaatsen is beperkt, volzet = volzet.

 

INSTAPCURSUSSEN VOOR NIEUWE STUDENTEN (inschrijvingen afgesloten - volgende periode: september 2018)

De instapcursussen gaan door van 11 t.e.m. 15 september 2017.

Wil jij je voorkennis opfrissen of extra gewapend aan je hogere studies beginnen? Volg (vrijblijvend) een instapcursus in de week voor de start van het academiejaar. Het aanbod is zeer gevarieerd en bevat voor ieder wat wils. De cursussen zijn zowel opleidingsspecifiek als algemeen. 

Voor alle studenten:

Voor studenten grafische en digitale media:

Voor studenten secundair onderwijs: