Als Nederlandse student in België studeren? Welkom aan de Arteveldehogeschool in Gent!

Je bent een student uit Nederland en wil over de grens studeren? Ontdek het uitgebreide opleidingsaanbod aan de Arteveldehogeschool in Gent, Oost-Vlaanderen. Van communicatie tot gezondheidszorg: je hebt de keuze uit 18 professionele bachelors die je opleiden tot startklare professional, inzetbaar in een breed werkveld. 

Waarom studeren aan de Arteveldehogeschool? 

Praktijkgerichte opleidingen met een internationaal luik 

Aan de Arteveldehogeschool worden studenten in drie jaar tijd volledig klaargestoomd voor hun latere loopbaan. In alle opleidingen staat praktijkervaring dan ook centraal: je werkt aan realistische cases en loopt stage in binnen- of buitenland. Het is zelfs mogelijk om een semester of volledig academiejaar over de grenzen te studeren.

Uitstekende begeleiding op maat

Iedere student is uniek. Daarom zet de Arteveldehogeschool sterk in op persoonlijke begeleiding. Je wil werken en studeren combineren? Je zou graag een eigen bedrijf opstarten? Dat kan met een bijzonder statuut.

Heb je bijvoorbeeld last van uitstelgedrag of examenstress? Zijn de studiekosten te hoog of zoek je een kamer? Daarvoor kan je aankloppen bij de dienst studentenvoorzieningen.

Kortom: je staat er nooit alleen voor! 

Wist je dat in België studeren goedkoper is? 

Het collegegeld in België wordt berekend op basis van het studieprogramma, uitgedrukt in studiepunten. Je betaalt 922,30 euro per academiejaar voor een voltijdse inschrijving. Studiefinanciering is in sommige gevallen mogelijk en dien je aan te vragen in Nederland.

Gent is een bruisende studentenstad

Gent is bovendien de grootste studentenstad van Vlaanderen. De Arteveldestad heeft heel wat troeven: budgetvriendelijke studentenrestaurants, veel sportgelegenheden en een uitgebreid cultuuraanbod. En dan hebben we het nog niet over alle bezienswaardigheden in de eeuwenoude stadskern gehad. Eén ding staat vast: je zal je in Gent niet snel vervelen!  

Hoger onderwijs in België

Met welk Nederlands diploma mag ik starten? 

Je bent een Nederlandse student die zich wil inschrijven aan de Arteveldehogeschool? In dat geval heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • VWO-diploma
  • HAVO-diploma met een HBO-propedeuse*
  • MBO-diploma (level 4)

*Propedeuse is een ander woord voor vooropleiding. Je kan een propedeuse behalen in een jaar.

Belangrijk is ook dat je in België vrij kan inschrijven. Je moet dus niet meedoen aan een loting.

Hoe kan ik mijn studies in België bekostigen en hoeveel kost studeren eigenlijk?

Ontdek het antwoord op veelgestelde vragen over het financieren van je studies in België, zoals:

Hoe regel ik mijn verblijf in Gent praktisch?

Nog vragen over studeren aan de Arteveldehogeschool?

Neem contact op met de dienst studieadvies of kom naar een infodag.