Week van de meertaligheid

Wist je dat 1 op de 10 studenten van Arteveldehogeschool meertalig is? Samen spreken de studenten zelfs meer dan 80 talen! UNESCO viert deze diversiteit op 21 februari, de International Moedertaaldag. En Arteveldehogeschool viert jaarlijks mee.

De hogeschool wordt steeds meertaliger en intercultureler. In deze infographic kan je zien welke talen de studenten spreken en hoe de meertaligheid groeit. De filmpjes op deze pagina geven je dan weer inzicht in meertaligheid via getuigenissen van meertalige studenten en docenten. Je ontdekt ook wat taalcoaching is.

Tijdens de week van 21 februari staan andere thuistalen en culturen in de kijker. Dan organiseren de opleidingen en campussen allerlei activiteiten. Samen met eNSPIRED organiseerde de hogeschool een interculturele dialoog over meertaligheid, ervaringen, uitdagingen en oplossingen met mensen afkomstig uit Rwanda, Vietnam, Suriname, Uganda, Zambia, Zuid-Afrika, Ecuador en Cambodja. In de lessen kan je talenknobbel naar boven komen tijdens een polyglottenquiz. Sommige opleidingen organiseren een heuse taalrally. In sessies voor dummies laten meertalige studenten of docenten jou dan weer kennis maken met een nieuwe taal en cultuur. De voorbije academiejaren waren er al sessies over Turks, Chinees, Russisch, Arabisch, Kosovaars, gebarentaal… Klik hier voor een overzicht van voorbije activiteiten

Wat is taalcoaching?

Waarom?