De challenge

Een internationaal team van studenten uit verschillende opleidingen 

​De uitdaging voor Die Sterreweg is niet min: in drie jaar tijd wil het zijn werking opschalen naar de rest van Zuid-Afrika. Daar komt heel veel bij kijken: een businessplan, campagnes, verhalen, media-aandacht, documenteren en verbeteren van de praktijk enzovoort. Daarom hebben we een team nodig dat vanuit verschillende invalshoeken aan het werk gaat.

​Voor het eerste jaar selecteerden we een team van studenten uit verschillende opleidingen. ​​Dat team deed niet alleen een uitgebreide analyse van Sterreweg en zijn omgeving maar werkte ook aan een strategisch actieplan. In het tweede jaar zoeken we opnieuw 15 studenten die dit strategisch actieplan samen met Sterreweg gaat uitvoeren en die acties op het terrein gaan uitvoeren en begeleiden.
Eenmaal in Zuid-Afrika wordt het team verrijkt met studenten van de Stellenbosch Universiteit uit Kaapstad. ​

... werkt aan de beste oplossing, met de modernste methodologieën.

In Aim for 'Die Sterreweg' werken we met een aantal methodologieën, waaronder ‘design thinking’. Dat is een creatieve strategie die je helpt de beste oplossing te bedenken op maat van de doelgroep van de opdrachtgever. Je leert de juiste vragen stellen over de uitdaging en gaat zoveel mogelijk in dialoog met de doelgroep. Je leert alles over design thinking in het voorprogramma, je hebt dus geen voorkennis nodig.

Wat krijg je als deelnemende student?

  • Een onvergetelijke leerervaring.
  • 6 ECTS-credits bovenop je diploma (extracurriculair). 
  • Coaching en begeleiding
  • Vliegtickets gefinancierd door de hogeschool

Design thinking
De verschillende stappen in 'Design Thinking' - Bron: https://dschool.stanford.edu/