Gentrepreneur & Artepreneur

Gentrepreneur is het Gentse ecosysteem voor ondernemende jongeren. Idea Factory werkt hieraan mee samen met de Stad Gent, collega-instellingen hoger onderwijs en jongerenorganisaties. Binnen dit bruisende netwerk kan je als ondernemende student workshops en infosessies volgen om jouw idee en ondernemersskills een boost te geven, gratis! In The Foundry, hun (voorlopige) locatie in hartje Gent, kan je coworken.

Vraag naar de Gentrepreneur-startersportefeuille zodat je zonder betaling persoonlijk op gesprek kan bij experts in allerlei gebieden: boekhouding, marketing, etc. https://startersportefeuille.gent

Volg hen ook op facebook, twitter en instagram! Dan komt de info vanzelf binnen.


Wil je als student graag je idee realiseren, maar liever nog niet onder je eigen onderneming? Na een eerste gesprek met Idea Factory is dit snel duidelijk en bereiden we samen jouw kandidatuur voor ARTEpreneur voor.

ARTEpreneur wil studenten die goesting hebben om te ondernemen, maar de stap naar een eigen zaak te groot vinden, met raad en daad bijstaan. 

ARTEpreneur CVBA is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die tijdelijk het ondernemersrisico van de student overneemt. Je maakt gecontroleerd gebruik van het ondernemingsnummer voor je in- en uitgaande facturen. ARTEpreneur regelt alle formaliteiten, zodat je zelf geen rekening hoeft te houden met notaris, ondernemingsloket, sociaal verzekeringsfonds of boekhouder. Is jouw project winstgevend? Dan bouw je met een gerust hart een startkapitaal op voor de effectieve opstart van je onderneming nadat je bent afgestudeerd.