Roos Kies Wijs - hulpmiddelen voor jouw persoonlijke zoektocht naar de geschikte opleiding, op basis van ervaring en onderzoek

De 6 studiekeuzetaken helpen jou bij het maken van de juiste keuze. Je hoeft de volgorde niet te respecteren. Waar je begint, hangt volledig van jou en jouw situatie af. Zit je op een bepaald moment toch vast in je studiekeuzeproces? Dan kan het helpen om je te focussen op een andere taak of dezelfde taak opnieuw te doorlopen.

Luister naar je hart en buikgevoel om uit te maken of je tevreden bent met je uiteindelijke studiekeuze. Ben je trots op wat je zal doen en vertel je dat graag aan je omgeving? Heb je zin om te starten met de opleiding?

We zetten jou graag op weg met enkele vragen die je kunnen helpen in deze fase. Neem hiervoor de tijd en schrijf je antwoorden neer.  

  • Ben ik tevreden van mijn studiekeuze?
  • Heb ik zin om te starten met de opleiding? Heb ik goesting om te studeren in die stad/onderwijsinstelling?

Tips 

Vertel over je keuze aan iemand anders. Klinkt dat vlot? Ben je trots op wat je gaat doen?

Luister ook naar je hart en buikgevoel.

Hoe overtuigd ben je op een schaal van 0-10? 

Het is aan te raden om wat tijd te laten tussen het moment waarop je koos voor een opleiding (en inschreef) en het moment waarop het academiejaar start. Idealiter is dit voor de zomervakantie. Zo kan je nog even zorgeloos genieten, af en toe terugblikken op jouw keuze en ben je beter mentaal voorbereid op wat gaat komen.