Veelgestelde vragen bij inschrijven voor een postgraduaat

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Arteveldehogeschool is een erkende opleidingsverstrekker in het kader van opleidingscheques. Voor het volgen van een postgraduaat kan je echter geen gebruik maken van opleidingscheques tenzij je de opleiding volgt in het kader van loopbaanbegeleiding.

Je ontdekt hier of je recht hebt op opleidingscheques en hoe je ze bestelt.

Heb je recht op deze cheques, dan volg je deze stappen:

 1. Je vraagt online je digitale opleidingscheque aan voor de start van de opleiding.
 2. Je betaalt het volledige studiegeld aan Arteveldehogeschool.
 3. Je stuurt de mail met jouw opleidingscheque door naar opleidingscheques@arteveldehs.be.
 4. De waarde van de opleidingscheques wordt jou terugbetaald binnen de 14 dagen na ontvangst.

Kan ik gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Werk jij bij een Vlaamse kmo? Dan kan je gebruik maken van de kmo-portefeuille (LINK) om een deel van je opleiding te financieren.  Kmo’s kunnen jaarlijks  maximum 15 000 EUR subsidie aanvragen, afhankelijk van de grootte

Deze stappen moet je ondernemen:

 1. Registreer je bedrijf (éénmalig) op www.kmo-portefeuille.be  aan de hand van het BTW-nummer.
 2. Schrijf je in voor het postgraduaat aan de Arteveldehogeschool.
 3. Dien online een aanvraag in voor deze opleiding op www.kmo-portefeuille.be.
  Hiervoor heb je de factuur voor de opleiding nog niet nodig. Voor de aanvraag geef je het dienstverleningsnummer van de Arteveldeveldehogeschool (DV = 101978) en de prijs van de opleiding in.
  Let op: je moet de aanvraag binnen de 14 kalenderdagen na de startdatum van de opleiding indienen.
 4. Stort ten laatste 30 dagen na je online aanvraag jouw aandeel (60% of 70% van het bedrag) op de rekening van de kmo-portefeuille. Het te betalen bedrag hangt af van de grootte van je onderneming
 5. Na inschrijving ontvang je via de post een factuur van de Arteveldehogeschool. Deze factuur betaal je online via www.kmo-portefeuille.be

Werk je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Dan gelden voor jou andere regels.

Wat is een studiecontract? (studiecontract academiejaar 2020-2021 downloaden)

Als student sluit je bij je inschrijving een contract af met de hogeschool, en omgekeerd. Dat studiecontract omvat belangrijke bepalingen rond onderwijs, examens, evaluatie, gedragscode enzovoort.

Voor Bachelor, Graduaat en Bachelor-na-bachelor opleidingen


VOOR postgraduaat OPLEIDINGEN

Voor de postgraduaten geldt een specifiek studiecontract:

Heb ik recht op educatief verlof (Vlaams Opleidingsverlof (VOV))?

Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je misschien wel gebruik maken van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Wanneer je het VOV opneemt, mag je afwezig zijn tijdens de werkuren om een opleiding te volgen, terwijl je loon wordt doorbetaald. Na de opleiding kan jouw werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen ter compensatie.

Het Vlaams Opleidingsverlof vervangt vanaf 1 september 2019 het betaald educatief verlof (BEV). Vanaf dan geldt de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV). Ben je met je opleiding gestart vóór 1 september 2019 en maakte je dan al gebruik van het BEV? Dan geldt de regelgeving van het betaald educatief verlof nog.

Werknemers in de privésector hebben recht op het Vlaams opleidingsverlof wanneer zij aan deze voorwaarden voldoen:

 1. De opleiding die je zal volgen is geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives. Zoek in de databank naar jouw opleiding om te weten te komen of jij het VOV kan opnemen. Controleer ook zeker of er voor jouw opleiding extra voorwaarden gelden.
 2. Je werkt voor minstens 50% in de privésector in het Vlaams Gewest. Let op: je kan het VOV enkel opnemen tijdens de werkuren die samenvallen met lesuren.

Ben je ingeschreven voor een bachelor, graduaat, postgraduaat aan de Arteveldehogeschool en wil je het VOV aanvragen? Via het digitaal secretariaat op Mijn Dinar kan je een inschrijvingsattest downloaden. Die bezorg je zo snel mogelijk aan je werkgever.

Lees meer over het Vlaams Opleidingsverlof op de website van de Vlaamse Overheid.

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met de opleiding of de dienst Studentenvoorzieningen van Arteveldehogeschool.

Hoe schrijf ik in voor een postgraduaat?

Als je wilt inschrijven voor een postgraduaat, registreer je je hier.  Heb je alle info ingevuld, dan  zal je een e-mail ontvangen van de coördinator van het postgraduaat met verdere instructies om je inschrijving te voltooien.

Terug naar Hulp bij inschrijven

 

Vragen over inschrijven aan Arteveldehogeschool?

Daarvoor kan je bij de dienst studentenadminstratie terecht.

Dienst studieadvies is er om je te begeleiden bij het maken van je studiekeuze.
Dienst studentenvoorzieningen brengt oplossingen op vlak van studiefincaniering, huisvesting, psychosociale ondersteuning en meer.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden