Veelgestelde vragen over studeren

Wat is het leerkrediet?

Via het leerkrediet wordt je studietempo opgevolgd. De tijd en de kansen die je krijgt om je diploma te behalen zijn immers door de overheid beperkt.

Het leerkrediet kan je vergelijken met een rugzak gevuld met 140 studiepunten. Bij de inschrijving haal je de studiepunten waarvoor je inschrijft uit je rugzak. Op het einde van het academiejaar krijg je de verworven credits (= studiepunten) terug. Bij de eerste 60 verworven studiepunten in het hoger onderwijs krijg je dubbel leerkrediet terug bij het behalen van credits.

Als je volgend jaar wilt gaan studeren, dan moet je beschikken over een positief leerkrediet (minimum 60 studiepunten). De stand van jouw leerkrediet kan je op ieder moment checken op de website www.studentenportaal.be van de Vlaamse Overheid. Bij onvoldoende leerkrediet wordt je inschrijvingsprogramma beperkt tot het beschikbare leerkrediet. Hiervoor neem je best eerst contact op met trajectbeheerder van de opleiding voor het opmaken van je inschrijvingsprogramma.

Het leerkrediet is enkel van toepassing voor bacheloropleidingen.

Kan ik als werkzoekende studeren met behoud van een uitkering?

Onder bepaalde voorwaarden en voor bepaalde opleidingen kan je inderdaad als werkzoekende studeren met behoud van je uitkering. Meer informatie over studeren als werkzoekende vind je hier.

Wat is een studiecontract? (studiecontract academiejaar 2020-2021 downloaden)

Als student sluit je bij je inschrijving een contract af met de hogeschool, en omgekeerd. Dat studiecontract omvat belangrijke bepalingen rond onderwijs, examens, evaluatie, gedragscode enzovoort.

Voor Bachelor, Graduaat en Bachelor-na-bachelor opleidingen


VOOR postgraduaat OPLEIDINGEN

Voor de postgraduaten geldt een specifiek studiecontract:

Wat zijn ECTS-fiches en waar vind ik ze?

De ECTS-fiches bevatten het concrete opleidingsprogramma en de einddoelen van elke opleiding aan Arteveldehogeschool. Je kan de ECTS-fiches hier raadplegen.

Vragen over begeleiding en trajecten op maat, studentenvoorzieningen, …?

Raadpleeg de pagina’s Bij ons studeren.

Terug naar Hulp bij inschrijven

 

Vragen over inschrijven aan Arteveldehogeschool?

Daarvoor kan je bij de dienst studentenadminstratie terecht.

Dienst studieadvies is er om je te begeleiden bij het maken van je studiekeuze.
Dienst studentenvoorzieningen brengt oplossingen op vlak van studiefinanciering, huisvesting, psychosociale ondersteuning en meer.