Je bent ervan overtuigd, je kiest voor jouw Nederlandstalige graduaats-, bachelor of bachelor-na-bacheloropleiding aan de Arteveldehogeschool. Ontdek hier hoe je je kan inschrijven met een buitenlands EEA diploma!

 

Omwille van maatregelen mbt het coronavirus  zijn we momenteel enkel bereikbaar via admissions@arteveldehs.be. Alvast bedankt voor jullie begrip.

 • Registreer je online
 • Verstuur je bevestingsmail
 • We verifiëren je applicatie
 •  
 •  
  Voltooi je inschrijving
 • Ga na of je opleiding een instroomprocedure heeft
 • Speciaal traject? Neem eerst contact op met de trajectbeheerder

Registreer je online vóór 1 september 2020

Je kan je online registreren voor academiejaar 2020-2021 vanaf 1 november 2019.

In het onderdeel "Extra" van de webregistratie vul je de naam van de opleiding die je wenst te volgen in.

Voeg zeker deze documenten toe aan je registratie:

 • Diploma secundair en/of hoger onderwijs en studieoverzicht (+ officiële vertaling als het origineel diploma niet in het Engels, Frans, Nederlands of Duits is). Woon je al in Gent op moment van je online registratie en heb je nog een officiële vertaling van je diploma nodig, contacteer dan IN-Gent voor een gratis vertaling naar het Nederlands van dit diploma
  Opmerking: Een HAVO diploma (Nederland) is voldoende om te starten met een graduaatsopleiding, maar niet om te starten met een bacheloropleiding!
 • Kopie van je identiteitskaart/paspoort (voor- en achterzijde);
 • Bewijs dat je voldoet aan de Nederlandse taalvoorwaarde.

 Registreer je voor AJ 20-21

Verstuur je bevestigingsmail

Na het indienen van jouw registratie, moet je een bevestigingsmail sturen naar admissions@arteveldehs.be. Deze bevat:

 • Jouw voornaam en familienaam;
 • De opleiding die je wenst te volgen aan de Arteveldehogeschool.

We verifiëren je applicatie

Binnen de drie weken ontvang je van ons een e-mail waarin we je laten weten of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden of niet.

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, dan moet je een gecertificeerde kopie van je diploma secundair - en/of hoger onderwijs laten opsturen naar onze hogeschool. Deze kopie moet verstuurd worden door de onderwijsinstelling zelf waar je het diploma behaalde in een verzegelde enveloppe.

Een andere mogelijkheid is dat je langskomt bij ons met je origineel diploma. We kijken deze dan ter plaatse na en nadien kan je je inschrijving voltooien. Dit kan wel pas vanaf de start van de officiële inschrijvingen ( 26 juni 2020). Nadat we alle documenten ontvangen en geverifieerd hebben, ontvang je van ons een positief of negatief antwoord op je registratie.

Omwille van maatregelen mbt het coronavirus zijn we momenteel enkel bereikbaar via admissions@arteveldehs.be. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Voltooi je inschrijving

Omwille van maatregelen mbt het coronavirus zijn we momenteel enkel bereikbaar via admissions@arteveldehs.be. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Inschrijven voor het academiejaar 2020-2021

Inschrijven voor het academiejaar 2020-2021 is mogelijk vanaf vrijdag 26 juni 2020 bij de dienst Studentenadministratie op campus Hoogpoort*. We werken enkel op afspraak om je zo goed mogelijk verder te kunnen helpen.

Bij de inschrijving zal er gevraagd worden om het inschrijvingsgeld te betalen met betaalkaart.

*Inschrijven voor het graduaat Verpleegkunde doe je op de campus van onze partners IVV Sint-Vincentius of ZoWe Verpleegkunde

Ga na of jouw opleiding een instroomprocedure heeft

Opleidingen met een instroomgesprek

Sommige opleidingen maken gebruik van een instroomgesprek. Dit is een verplicht gesprek, niet met de bedoeling om je al dan niet als student te selecteren, maar om samen na te gaan of de gekozen opleiding iets voor jou is.

Deze opleidingen maken gebruik van een instroomgesprek:

Opleidingen met een verplichte instaptoets

Als je wil inschrijven voor een lerarenopleiding (Kleuteronderwijs, Lager onderwijs of Secundair onderwijs) dan moet je in heel Vlaanderen verplicht een instaptoets afleggen. Meer informatie over deze instaptoets, waar en wanneer je deze kan afleggen vind jehier.

Speciaal traject? Neem eerst contact op met de trajectbeheerder

Wil je vrijstellingen aanvragen of een verkort traject volgen? Ga je starten in het afstandsonderwijs of via een SWITCH- of VDAB-traject? Wil je studeren via een credit-  of examencontract of starten in februari?

In al deze gevallen – en alleen in deze gevallen – moet je vooraf aan je inschrijving contact opnemen met de trajectbebeerder van de opleiding. Een overzicht van de trajectbeheerders per opleiding vind je hier. Samen bepalen jullie jouw opleidingsprogramma. Pas daarna kan je je inschrijving verder afwerken.