Internationaal

Zin om over de grenzen te kijken? Tijdens je opleiding krijg je unieke kansen om internationale ervaringen op te doen en je horizon te verruimen. Aan jou om er gebruik van te maken.

Wat zijn de mogelijkheden voor mij als student? 

  • Je kan een deel van je opleiding in het buitenland volgen (meestal in het 3e jaar). De studiepunten die je aan de buitenlandse instelling behaalt, tellen mee voor je diploma.
  • Er zijn tal van mogelijkheden om een buitenlandse stage te doen. Ver weg of dichtbij, van Nepal tot Nederland, aan jou de keuze.
  • In heel wat opleidingen trek je op studiereis.
  • Ook deelnemen aan een kortlopende internationale cursus is mogelijk, of je kennis verdiepen via internationale e-learningprojecten.
  • Ook binnen de Arteveldehogeschool kan je de internationale toer opgaan door te kiezen voor een anderstalig traject. Daarbij volg je een aantal opleidingsonderdelen in het Engels, samen met een groep internationale studenten. Je krijgt les van onze eigen docenten en van internationale gastdocenten. Een uitgelezen kans om een internationaal netwerk uit te bouwen.
  • Heeft je Engels een boost nodig? Dan kan je deelnemen aan de English Crash Course voor wie vertrekt, of de English@ home sessies voor de thuisblijvers.​

Mogelijkheden per opleiding

Specieke informatie over de internationale mogelijkheden per opleiding vind je op de opleidingspagina's.

Algemeen

Voor algemene informatie: over de internationale mogelijkheden aan de Arteveldehogeschool: contacteer de dienst Internationalisering of de opdrachthouder internationalisering van een opleiding.  Of 

 door de verhalen van studenten die jou voorgingen.

Zelf klaar voor het buitenland? Laat je inspireren op www.bill.be/abroad

Internationaal netwerk

De Arteveldehogeschool beschikt over een ruim netwerk aan partnerinstellingen, binnen en buiten Europa, om waardevolle uitwisselingen en allianties tot stand te brengen.