Internationalisering @ home

Je hoeft niet altijd effectief naar het buitenland te gaan om je opleiding ook een internationale dimensie te geven.

Arteveldehogeschool daagt studenten en docenten ook uit om verder te kijken dan hun onmiddellijke omgeving reikt. Ons onderwijs verbindt iedereen binnen de contouren van de opleiding met de rest van de wereld. Een wereld die zich kenmerkt door diversiteit, globalisering, digitalisering en ecologische uitdagingen

Internationalisering @ home is een methodiek die binnen de Arteveldehogeschool gehanteerd wordt om de internationale dimensie te verankeren in de opleidingen. Naast de fysieke mobiliteit worden ook andere vormen van internationalisering gehanteerd om je mee te helpen vormen tot wereldburger.

Zo heb je misschien wel interesse om je in te schrijven in een Engelstalig semester, of zie je het zitten om  als buddy een internationale student wegwijs te maken op de campus in en Gent. Het kan ook gebeuren dat je binnen je opleiding deel uit maakt van een international classroom en samen met studenten uit dezelfde opleiding maar uit andere landen aan een opdracht werkt. Misschien worden een aantal lessen wel gegeven door een internationale gastdocent. Kortom, in onze hogeschool doen we er alles aan om je opleiding een internationaal karakter te geven en je mee te helpen vormen tot een bewuste wereldburger.

Collaborative Online International Learning

Blijf je liever in Gent, maar ben je wel geïnteresseerd om een internationale toets aan je opleiding te geven? De bacheloropleidingen Bedrijfsmanagement en International Communication Management bieden C.O.I.L. of Collaborative Online International Learning aan. Dat is een pedagogische methode waarbij een Belgische docent zich verbindt met een docent uit het buitenland. De docenten formuleren samen een aantal leerdoelen waarop jij als student met andere studenten uit beide landen samenwerkt. Op het einde van het project wissel je je ervaring met de werkwijze met elkaar uit.

Het doel van dit project is dat je ook online aan je interculturele competenties kan werken. Op die manier ontdek je niet enkel andere manieren van denken, maar leer je ook werken in een andere taal en met studenten van een andere cultuur. In coronatijden waar mobiliteit heel wat minder evident is, is deze vorm van internationalisering zonder dat je hoeft te reizen dan ook extra belangrijk.