Internationalisering @ home

Je hoeft niet altijd effectief naar het buitenland te gaan om je opleiding ook een internationale dimensie te geven.

Arteveldehogeschool daagt studenten en docenten ook uit om verder te kijken dan hun onmiddellijke omgeving reikt. Ons onderwijs verbindt iedereen binnen de contouren van de opleiding met de rest van de wereld. Een wereld die zich kenmerkt door diversiteit, globalisering, digitalisering en ecologische uitdagingen

Internationalisering @ home is een methodiek die binnen de Arteveldehogeschool gehanteerd wordt om de internationale dimensie te verankeren in de opleidingen. Naast de fysieke mobiliteit worden ook andere vormen van internationalisering gehanteerd om je mee te helpen vormen tot wereldburger.

Zo heb je misschien wel interesse om je in te schrijven in een Engelstalig semester, of zie je het zitten om  als buddy een internationale student wegwijs te maken op de campus in en Gent. Het kan ook gebeuren dat je binnen je opleiding deel uit maakt van een international classroom en samen met studenten uit dezelfde opleiding maar uit andere landen aan een opdracht werkt. Misschien worden een aantal lessen wel gegeven door een internationale gastdocent. Kortom, in onze hogeschool doen we er alles aan om je opleiding een internationaal karakter te geven en je mee te helpen vormen tot een bewuste wereldburger.