Beursmogelijkheden

Een verblijf in het buitenland zet je budget extra onder druk. Afhankelijk van je bestemming zijn er verschillende beursmogelijkheden. Arteveldehogeschool streeft ernaar de beschikbare beurzenstelsels maximaal in te zetten. Een beurs is echter geen onvoorwaardelijk recht.

Welke beursmogelijkheden zijn er? 

Hieronder de beursmogelijkheden via externe financiering kort op een rijtje:

Kom je in aanmerking voor een van bovenstaande beurzen, maar je zit nog met een tekort om je buitenlands avontuur aan te vatten? Dan kan je bij de dienst Studentenvoorzieningen een aanvullende toelage of lening aanvragen.

Op basis van het volledige plaatje van inkomsten en uitgaven + de uitgaven die het internationaal project met zich meebrengt en je eigen inspanningen (bvb studentenjob) wordt beslist of een (extra) toelage of lening aangewezen is.

Kom je niet in aanmerking voor een van bovenstaande beurzen?

Dan kom je mogelijk bij de dienst Studentenvoorzieningen in aanmerking voor een toelage. Dit is het geval wanneer je beursstudent of bijna-beursstudent bent of als het jaarinkomen van je ouders max. 7500 euro boven de grens zit om aanspraak te maken op een studietoelage van de Vlaamse Overheid. Voor meer info kan je terecht bij de dienst Studentenvoorzieningen.