Verzekerd naar het buitenland

Wanneer je naar het buitenland trekt, is het belangrijk om voldoende verzekerd te zijn. Via de hogeschoolpolis ben je gedekt voor burgerrechtelijke aansprakelijkheid en de lichamelijke ongevallen tijdens hogeschoolactiviteiten.

Dit dekt echter niet alle risico's. Je zal moeten nagaan of je beschikt over een

  • ziekteverzekering: het ziekenfonds komt onder bepaalde voorwaarden tussen in de medische kosten en de reisbijstand. Hierbij vormen het land van je bestemming, de verblijfsduur in het buitenland en eventueel je leeftijd de belangrijkste parameters. 
  • reisbijstandsverzekering: afhankelijk van je bestemming dekt je ziekteverzekering/de hogeschoolpolis mogelijks niet alle risico's. Het is daarom verplicht een bijkomende reisbijstandsverzekering af te sluiten om voldoende verzekerd te zijn

Global Student Insurance, de Artevelde reisbijstandsverzekering

De Arteveldehogeschool staat erop dat haar studenten goed verzekerd naar het buitenland vertrekken en 24/7 terecht kunnen bij een professionele alarmcentrale in geval van nood. ​

De Arteveldehogeschool heeft na diepgaand en uitgebreid onderzoek gekozen voor de Global Student Insurance polis in samenwerking met Expat & Co en IC-Verzekeringen. De Global Student Insurance, of GSI, voldoet aan alle EACEA voorwaarden voor Erasmus studenten en uitwisselingsprojecten.​ Het afsluiten van de GSI vóór vertrek is verplicht voor alle studenten die in het kader van hun studie of stage een periode in het buitenland verblijven. Deze wereldwijde gezondheids-, reisbijstand- en ‘zoveel meer’-verzekering word je aan het Artevelde-voordeeltarief aangeboden.

Meer informatie via verzekeringen@arteveldehs.be