Verder studeren

Je diploma van Arteveldehogeschool is een stevige basis om verder te studeren. Meer dan 45 procent van onze studenten kiest voor een vervolgopleiding.

Schakelen van bachelor naar master

Arteveldehogeschool is lid van de Associatie Universiteit Gent. De studieprogramma’s van de associatiepartners op elkaar afgestemd, zodat je via een schakelprogramma vlot kan doorstromen van een professionele bachelor naar een master- of een vervolgopleiding aan UGent. Soms kan je in je derde jaar al een aantal opleidingsonderdelen volgen aan de Universiteit Gent.

Check www.ugent.be/studiekiezer voor de mogelijkheden die aansluiten bij jouw diploma. Op www.onderwijskiezer.be vind je de mogelijkheden in heel Vlaanderen.

Verkort traject van graduaat naar bachelor

Heb je een graduaatsdiploma op zak? Dan kan je een bachelor behalen in een verwant domein via een verkort traject. Na het graduaat Accounting Administration kan je bijvoorbeeld de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit) afwerken op 3 semesters (97 studiepunten), terwijl de opleiding anders 3 jaar (180 studiepunten) in beslag neemt. Neem contact op met de opleiding van je keuze voor meer info. 

Kennis verdiepen via een banaba, postgraduaat of bijscholing

Arteveldehogeschool biedt een ruime waaier aan mogelijkheden om je kennis te verdiepen, aansluitend op je bachelordiploma: ontdek ons aanbod bachelor-na-bacheloropleidingenpostgraduaten en bijscholingen. Of download onze brochure 'Verder studeren na je bacheloropleiding'. 

Een tweede afstudeerrichting of bachelordiploma behalen

Je kan aan Arteveldehogeschool een tweede afstudeerrichting volgen binnen dezelfde opleiding, via een verkort traject. Zo kan je als bachelor in het Officemanagement na Business & Languages ook Event- en projectmanagement studeren. 

Of je kan een tweede bachelordiploma behalen, eventueel met enkele vrijstellingen.

Kom naar de jaarlijkse Afstudeerbeurs

Op zoek naar een eerste uitdagende job? Of op zoek naar een vervolgopleiding na je bachelor?
De Associatie Universiteit Gent organiseert jaarlijks een afstudeerbeurs in het ICC in Gent.

Raadpleeg gratis e-learning cursussen

In samenwerking met de VDAB bieden we een aantal e-learningcursussen aan. Je kan hier het aanbod raadplegen. Klik op 'opleidingen voor bedrijven' om het aanbod te bekijken. Heb je je gading gevonden? Stuur een mailtje naar eva.booms@arteveldehs.be met de keuze van je cursus. Wij zorgen ervoor dat je toegang krijgt.

Klaar om verder te studeren?

Lees onze tips. En veel succes!

Vraag persoonlijk studieadvies

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je specifieke vragen of nood aan een gesprek? Maak online een afspraak bij de dienst studieadvies.