campus

Goudstraat

Campus Goudstraat ademt kunst en cultuur. Studenten en lesgevers voelen zich prima thuis in het creatieve hart van Arteveldehogeschool.

Adres

Goudstraat 37 (Willem de Beersteeg)
9000 Gent

Contact

☎ 09 234 80 00 

Bereikbaarheid

Te voet

Campus Goudstraat ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het Dampoortstation.

Met het openbaar vervoer

  • Vanaf Sint-Pietersstation: neem tram 4 richting Gentbrugge Moscou tot aan de halte ‘Sluizeken’. Ga te voet via de Krommewal naar de Goudstraat of neem bus 55 tot aan de halte ‘Sint-Jacobs’. Je kan dan via de Ottogracht naar de Goudstraat wandelen. 
  • Vanaf Dampoortstation: neem bus 3 richting Mariakerke Post tot aan de halte ‘Steendam’ en loop via de Baudelokaai naar de Goudstraat.

Met de auto

  • Wie met de wagen komt, parkeert het best onder de Vrijdagsmarkt.
  • Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Goudstraat ligt in de nieuwe lage-emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, diesels moeten aan de euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

In de omgeving

De campus ligt midden in de oude, maar levendige stadskern van Gent. Je kan iets gaan drinken op de Vrijdagsmarkt of de Vlasmarkt, snuisteren op de rommelmarkt bij Sint-Jacobs, uitrusten in het Baudelopark of genieten van de historische en knusse straatjes van het Patershol.

Voorzieningen

  • Feestzaal Nemrod en foyer
  • Specifieke uitrusting voor onderwijsactiviteiten rond kunst en cultuur 

Opleidingen op deze campus

Bacheloropleidingen

Bachelor-na-bacheloropleiding