Campus Leeuwstraat

Campus Leeuwstraat ligt vlak bij campus Kantienberg en biedt extra ruimte aan studenten Journalistiek, Communicatiemanagement, Verpleegkunde en Vroedkunde. Er is plaats voor ongeveer 1100 studenten.

Campus Leeuwstraat ligt op wandelafstand van Campus Kantienberg. Studenten uit de Bachelors Bedrijfsmanagement, Officemanagement, Journalistiek en Verpleegkunde krijgen hier les. Even ontspannen tijdens een springuur of ’s middags gezellig picknicken? Het mooie Muinkpark vind je gewoon aan de overkant.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Adres

Leeuwstraat 1
9000 Gent

Contact

☎ 09 234 72 00 

Ontdek de campus

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

  • Neem aan het station Gent Sint-Pieters de bus 34, 35, 36, 55, 57, 58, 70, 71, 72 of 77 tot aan de halte ‘Leeuwstraat’. 
  • Vertrek je vanaf het Dampoortstation? Neem dat de bus 34, 35, 70, 71, 72, 77 of 78 tot aan de halte ‘Leeuwstraat’.

In de omgeving

Campus Leeuwstraat ligt in de buurt van campus Kantienberg. De Overpoort, de bruisende studentenbuurt van Gent, is dus vlakbij. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er in de omgeving geen gebrek is aan koffiebars en broodjeszaken. 

Voorzieningen

  • 32 leslokalen
  • 1 grote aula
  • een mooie binnentuin
  • een uniek gebouw met authentieke elementen

Opleidingen op deze campus

Bacheloropleidingen

Een gedeelte van de lesactiviteiten van onderstaande opleidingen vindt plaats op campus Leeuwstraat. De overige lesactiviteiten vinden plaats op campus Kantienberg (op wandelafstand).

Campus Leeuwstraat

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden