Campus Sint-Annaplein

Campus Sint-Annaplein is een stijlvol ingericht pand in het hartje van Gent. Meer dan duizend geëngageerde studenten volgen op deze gezellige campus de opleiding Bachelor Sociaal Werk.

Op een boogscheut van De Zuid vind je onze studenten Sociaal Werk terug. Bioscoopliefhebbers kunnen vlakbij in de Studio Skoop terecht voor films uit alle hoeken van de wereld. De Zuid en De Krook - het open huis voor kennis, cultuur en innovatie - liggen op wandelafstand van onze campus.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Adres

Sint-Annaplein 31
9000 Gent

Contact

☎ 09 234 94 00

Ontdek de campus

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er is een fietsenstalling vlak tegenover campus Sint-Annaplein

Met het openbaar vervoer

  • Je kan vanaf het Sint-Pietersstation de bus 55, 57, 58, 70, 71, 72, 76, 77, 78 nemen en stap af aan de halte ‘Gent Zuid’. 
  • Neem aan het station Gent-Dampoort de bus 17, 18, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 tot aan de halte ‘Lousbergbrug’.

Met de auto

  •  Wie met de wagen komt, parkeert best in een ondergrondse parkeergarage (Zuid of Reep).
  • Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Sint-Annaplein ligt in de nieuwe lage-emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, diesels moeten aan de euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

In de omgeving

Campus Sint-Annaplein is centraal gelegen in het centrum van Gent. Bioscoopliefhebbers kunnen vlakbij in de Studio Skoop terecht voor films uit alle hoeken van de wereld. Het overdekte winkelcentrum of de openbare bibliotheek aan de Zuid en De Krook - het open huis voor kennis, cultuur en innovatie - liggen op wandelafstand van onze campus.

Voorzieningen

  • 24 leslokalen en 1 aula
  • een uitgebreide mediatheek
  • een gezellige tuin
  • een knusse cafetaria

Opleidingen op deze campus

Bacheloropleidingen

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden