Trainingen

Twijfel je of een training geschikt is voor jou?
Liever één op één werken dan in een groep?

Maak een afspraak met de stuvomedewerker van je opleiding.
Zij luisteren in alle discretie naar je en kunnen je ook doorverwijzen voor individuele begeleiding (ook tijdens de corona-maatregelen). 

Stuvo Trainingen voorjaar 2020

Praatgroep

Inspiratiessessie

Groepstrainingen

Online zelfhulp


Praatgroep

Start to talk

Het start to talk team wil jullie ook nu de best mogelijke steun bieden. De live praatsessies zijn even 'on hold' gezet maar elke maandagavond opent de Start To Talk chatroom zijn (virtuele) deuren! Info en deelnemen: https://www.facebook.com/starttotalkgent

Met de paasvakantie achter de rug, zien we naar jaarlijkse gewoonte de examens reeds weer in de verte verschijnen. De laatste weken werden we geconfronteerd met veel onzekerheden, waardoor het studeren voor sommigen onder ons niet altijd even vlot verliep. Voor anderen was het blokken misschien eerder een welkome afleiding, om eens even niet te hoeven denken aan andere moeilijkheden. Misschien ervaarde je niets van dit alles en loopt alles op wieltjes. Hoe het ook moge zijn in jouw situatie, weet dat je niet alleen bent. Wees welkom om erover te praten, elke maandagavond in onze chatroom.

Start to talk is een warm project dat zich richt op het mentaal welzijn bij studenten. Het is een project door studenten voor studenten. Via een praatgroep wordt er gesproken over zaken waarmee mensen het moeilijk hebben. Deze onderwerpen worden vaak niet besproken in het dagelijkse leven. Mensen voelen zich beschaamd of zwak omdat ze het moeilijk hebben. De sociale media waarop iedereen het perfecte leven lijkt te hebben maakt het er niet gemakkelijker op. Wij ondervinden dat mensen tijdens de praatgroep hun hart kunnen luchten en open kunnen praten over hun gevoelens. Ondanks het feit dat de meeste mensen elkaar niet kennen merken we een wederzijds respect en vertrouwen naar elkaar toe. Tijdens een sessie wordt vaak beseft dat we niet alleen zijn en dit schept een diep gevoel van verbondenheid. Praten helpt, blijf niet met je probleem zitten en kom gerust eens langs op een van onze maandelijkse sessies.

Meer info vind je via https://www.facebook.com/starttotalkgent/ en https://bemsa-gent.be/scoph/start-to-talk/

Top ›


Infosessie

ONLINE INSPIRATIESESSIE VERBINDENDE COMMUNICATIE (NL)

Doelgroep: studenten Arteveldehogeschool
Data: maandag 18 mei 2020
Tijdstip: 16u30 tot 18 u.
Prijs: gratis
Locatie: Online via Microsoft Teams
Begeleiding: Lien Coppejans, Stuvomedewerker

Samen onder hetzelfde dak... het is niet voor iedereen evident!  Mogelijk zit je op kot en woon je door de corona-maatregelen opnieuw bij je ouders. Of je woont thuis en bent het niet gewoon dat iedereen altijd aanwezig is. Ook online een groepswerk maken of stage lopen kunnen zorgen voor een lastige  communicatie en extra stress. 

Verbindende communicatie helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Je leert op een effectieve, respectvolle manier zeggen wat je stoort en wat je waardeert. Maar ook op een empathische manier luisteren, waardoor je gemakkelijker hoort wat anderen nodig hebben.

Wil je deze vaardigheden ontdekken of oppoetsen? Schrijf je dan in voor deze gratis inspiratiesessie.

Schrijf je nu hier in voor de online inspiratiesessie 'Verbindende communicatie'

 

Groepstrainingen

Online Training GOED IN JE VEL

Doelgroep: studenten Arteveldehogeschool
Data: donderdag 23 april, 30 april en 7 mei 2020
Tijdstip: 15.30 u. tot 17 u.
Prijs: gratis
Locatie: Online via Microsoft Teams
Begeleiding: Katrien Verhoeven, Stuvomedewerker

Wil jij kennismaken met vaardigheden die je helpen:

 • op een andere manier met je storende gedachten omgaan
 • constructief omgaan met je heftige emoties zoals angst, paniek,...
 • je relaties naar hun waarde te schatten
 • aan een sterker zelfbeeld werken
 • ontdekken wat belangrijk is in jouw leven
 • gezonde gewoontes opbouwen,...

Misschien kan je wat vaardigheden gebruiken om nu om te gaan met de extra uitdagingen die het Corona-virus met zich meebrengt?
Je wil graag ondersteuning bij het omgaan met onzekerheid, angst of verlies?
Dan is de online training 'Goed in je vel' iets voor jou.

Tijdens de training wordt gewerkt met (ervarings-)oefeningen, metaforen en korte mindfulness-oefeningen.
De vaardigheden die je leert, kan je thuis oefenen tussen de sessies in. Hoe meer je oefent, hoe meer voordelen je er zelf van ondervindt.

Schrijf je nu hier in voor de online training 'Goed in je vel'
De inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 21 april om 16u.

Twijfel je of wil je meer info over de training, maak dan vrijblijvend een afspraak met de stuvomedewerker van je opleiding

ONLINE TRAINING COMMUNICEREN EN PRESENTEREN MET ZELFVERTROUWEN

Doelgroep: studenten Arteveldehogeschool
Data:  groep 1: maandag 4 mei, 11 mei, 18 mei en 25 mei 2020 - volzet
groep 2: donderdag 7 mei, 14, 21 en 28 mei 2020 - volzet
Tijdstip: 19 u. tot 21 u.
Prijs: gratis
Locatie: online
Begeleiding: Hilde Breda, psychotherapeut/stemcoach

Ook in Corona tijden gaan de studies verder, zij het op een digitale manier. Niet iedereen vindt 'online spreken' zo gemakkelijk, soms is er extra onzekerheid, angst of stress. Redenen genoeg om deze training ook online aan te bieden.

 • Je wil je graag expressiever, authentieker en kleurrijker uitdrukken?
 • Je wil een heldere boodschap brengen op een boeiende en natuurlijke manier? 
 • Je krijgt als feedback dat je wat vlak of onzeker overkomt of niet goed verstaanbaar bent?
 • Je wil het spreken oefenen met een groepje gelijkgestemden
 • Je wil plezier vinden in spreken voor een groep of in een online contact?
 • Je wil de stress voor het spreken overwinnen op een speelse en interactieve manier?

Welkom en wees gerust: de training bouwt op zodat je kunt leren in een vertrouwde sfeer. We starten met het verkennen van de ‘basisingrediënten’: de adem, het lichaam, het resoneren van de stem, de ontspanning... Daarna gaan we naar het individueel spreken voor een groep en leer je hoe je stap voor stap je stress kan overwinnen en boeiender kan leren spreken.

Verwacht geen theoretisch cursusmateriaal, je gaat aan de slag met lichaam en stem en je eigen inbreng vanuit je opleiding. Deze online training zal een beetje anders verlopen dan een training ‘in real life’ natuurlijk, maar de essentie blijft hetzelfde. We oefenen in het beter en helder spreken en communiceren in groep, voor een groep, maar nu via de pc.

De reeks bestaat uit 4 sessies van 2 uur. Na de training kun je nog een privé chat hebben rond een (mogelijk persoonlijk) thema waarbij je wat meer privacy wenst. Dit is individueel af te spreken tijdens de laatste groepsles. Je bent hier vrij in.
Tip: z
org voor een goede pc en verbinding zodat je iedereen kan zien en horen en omgekeerd. De dag voordien krijg je de link doorgestuurd met het wachtwoord.

De training op maandag en donderdag is volzet.
Heb je toch interesse, stuur dan een mail naar stuvo@arteveldehs.be om je op de reservelijst te plaatsen. Indien een andere deelnemer uitschrijft, dan kunnen we jou contacteren. 

Twijfel je of wil je meer info over de training, maak dan vrijblijvend een afspraak met de stuvomedewerker van je opleiding

 

Top ›


Online zelfhulp


Online zelfhulp bij faalangst, onzekerheid en uitstelgedrag

Doe-het-zelver? Ga op je eigen tempo en anoniem aan de slag met 'Studeren zonder blokkeren', ons gratis online zelfhulpprogramma voor studenten van de Arteveldehogeschool. Registreer je op www.studerenzonderblokkeren.be en go for it, veel succes!

 


 

Top ›