Het is onze taak om in deze moeilijke tijd goed onderwijs te verstrekken, maar ook om de veiligheid van onze studenten en medewerkers op de campus te waarborgen.

Daarnaast is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mee de druk op onze zorgverleners te verlagen en de besmettingstoename terug te dringen. Het is nu bijzonder belangrijk om fysiek contact zoveel mogelijk te beperken. Al sinds vorige week bouwden we daarom de druk op onze campussen stelselmatig af.  

Daarom schakelen we vanaf donderdag 29 oktober 2020 over naar code rood. We houden daarmee rekening met de nieuwe maatregelen van de Vlaamse Overheid en het stadsbestuur van Stad Gent.

De maatregelen en afspraken onder code rood

Hieronder vermelden we het algemeen kader. Jouw expertisenetwerk, opleiding of dienst gaat met deze principes aan de slag en zal hierover spoedig de concrete invulling communiceren.

Leren en studeren

 • We schakelen over op afstandsonderwijs.  
 • 28-29 oktober: Praktijklessen en examens op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober worden tijdelijk opgeschort. Enkel voor vroedkunde- en verpleegkundestudenten is een uitzondering hierop mogelijk. 
 • Tijdens de herfstvakantie (van 2 tot en met 6 november): er zijn geen onderwijs- of evaluatieactiviteiten. 
 • 9-10 november: bepaalde (praktijk)lessen kunnen wegvallen. Enkel in de opleidingen verpleegkunde en vroedkunde blijven practica en vaardigheidstraining mogelijk. Ook examens zullen niet fysiek plaatsvinden. 
 • Vanaf 12 november: Bepaalde examens, praktijklessen, simulatie-onderwijs en onderzoeksactiviteiten kunnen wel nog op de campus plaatsvinden. Maar enkel wanneer de campusinfrastructuur noodzakelijk is.  
 • Vanaf 12 november: voor eerstejaarsstudenten zal een beperkt aantal gerichte onderwijsactiviteiten nog steeds fysiek plaatsvinden. Dat geldt zowel voor graduaats- als bachelorstudenten.  
 • De campussen blijven geopend en beperkt toegankelijk. 
 • De afstands- en hygiëneregels en de algemene mondmaskerplicht op de campus blijven gelden.

Stages en werkplekleren

 • Stages en werkplekleren kunnen doorgaan, maar enkel als de stageplaats of werkplek dat toelaat. Download hier (voor studenten en medewerkers) je attest essentiële verplaatsing tijdens de avondklok.

Onderzoek en dienstverlening 

 •  Onderzoek en dienstverlening kan fysiek extern doorgaan afhankelijk van het regime van de opdrachtgever. 
 • Onze campussen blijven open, dus een minimale bezetting blijft nodig. Telewerken wordt echter verder uitgebreid. 

   Ondersteuning

  • We investeerden in randapparatuur om online lesgeven te ondersteunen en werken aan een laptop policy voor medewerkers.
  • Op  Mijn Dinar vind je het aanbod aan handleidingen. Je staat er niet alleen voor. Ook opleidingen en diensten voorzien in verdere ondersteuning in online werken en lesgeven.

  Welzijn en welbevinden

  • We zetten in op digitale interactie tussen mensen. Elke opleiding en dienst zal dit verder vorm geven.

  Gezondheid

  Een aantal studenten is getroffen door het coronavirus. We wensen hen van harte beterschap en een goed herstel. Daarnaast zijn er studenten die wachten op geruststelling na een hoog risico contact. Anderen zijn in quarantaine of dragen zorg voor iemand die ziek is.

  • Voor studenten is er een bijzonder statuut Covid-19.
  • Moet je zelf in quarantaine? Bezorg dan je quarantaine-attest van de huisarts aan de personeelsdienst. Neem voor de praktische organisatie van het thuiswerk in quarantaine contact op met je leidinggevende.
  • Moet je een coronatest laten afnemen? Hou ons op de hoogte met dit formulier.

  Elke opleiding of dienst gaat met de onderstaande principes aan de slag en brengt je op de hoogte van wijzigingen die voor jou belangrijk zijn.

  Op het intranet voor medewerkers (Mijn Dinar) bundelen we de interne informatie met betrekking tot de maatregelen. Neem daar regelmatig een kijkje, want we werken de informatie stelselmatig bij.

  Naar de startpagina op Mijn Dinar

  Heb je vragen over het Coronavirus en onze maatregelen?

  Contacteer eerst je diensthoofd, opleidingshoofd of hoofd beheer en organisatie van je expertisenetwerk. Als alternatief kan je je vraag stellen aan het centrale kernteam coronavirus, via corona@arteveldehs.be.

  standaardmaatregelen hygiëne en routines bij covid-19 code oranje aan Arteveldehogeschool