Kinderlabo's

Wat? 

Workshops rond wetenschap en techniek van een halve dag. In die workshops staat onderzoekend leren centraal. We werken dus niet met kant en klare stappenplannen die telkens hetzelfde resultaat opleveren. Reden is dat we de kinderen willen stimuleren om ondernemend te zijn en zelf initiatief te nemen.

Voor wie? 

Doelpubliek zijn kinderen van vijf, zes en zeven jaar.

Door wie? 

De workshops worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden begeleid door Valérie Lehouck, docent Wereldoriëntatie. De organisatie is in handen van Eline Comer, medewerker wetenschapscommunicatie.

Wanneer en waar? 

De workshops vinden elk jaar plaats eind augustus. In 2017 vindt de eerste reeks Kinderlabo's plaats van ma 21 t.e.m. 25 augustus (volzet). De tweede reeks op wo 16, do 17 en vr 18 augustus 2017. De derde reeks op ma 28 en di 29 augustus 2017. De Kinderlabo's vinden plaats in campus Sint-Amandsberg.

Inschrijven? 

Inschrijven kan via deze website

Waarom?

De Kinderlabo's zijn lid van de STEM-academie en kaderen binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse Overheid. Doel van dit actieplan is de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband te stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector.

Tot nu toe

De Arteveldehogeschool realiseerde tot nu toe vier edities van de Kinderlabo's:

  • augustus 2016
  • augustus 2015
  • augustus 2014
  • augustus 2013