Kinderuniversiteit

Wat? 

De Kinderuniversiteit is een initiatief van de Associatie Universiteit Gent en bundelt de Kinderuniversiteiten van Universiteit Gent, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool en Hogeschool West-Vlaanderen. De Kinderuniversiteiten vinden een achttal keer per jaar plaats, afwisselend georganiseerd door een andere instelling, telkens op zondagvoormiddag. De leeftijd van de kinderen varieert per Kinderuniversiteit maar in het algemeen richten we ons op kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Ze wonen eerst een auditoriumles bij en steken nadien zelf de handen uit de mouwen in één van de workshops. Voor ouders wordt 'ouderopvang' voorzien. Doel van de Kinderuniversiteit is om kinderen en hun ouders warm te maken voor wetenschap en techniek.

Voor wie? 

Het doelpubliek varieert per Kinderuniversiteit. Soms richten we ons op kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Soms op kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Door wie? 

De Kinderuniversiteiten aan de Arteveldehogeschool worden verzorgd door studenten van één van de lerarenopleidingen in het kader van een onderwijsopdracht. De organisatie en de communicatie is in handen van Lise Van der Haegen, medewerker wetenschapscommunicatie.

Waar en wanneer? 

De volgende kinderuniversiteiten voor kinderen van 9 tot 12 jaar vinden plaats op

- 15 april 2018: Geniale golven i.s.m. de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent. Inschrijven vanaf 26 maart 12u!

- 29 april 2018: Fysica voor beginners i.s.m. met de lerarenopleiding Bachelor in het onderwijs: Secundair onderwijs van Arteveldehogeschool Gent. Inschrijven vanaf 16 april 12u!

Meer info? 

Alle info en het inschrijvingsformulier vind je op www.kinderuniversiteit.be.

Waarom?

De Kinderuniversiteit is lid van de STEM-academie en kaderen binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse Overheid. Doel van dit actieplan is de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband te stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector.

Tot nu toe

De Arteveldehogeschool realiseerde tot nu toe veertien Kinderuniversiteiten:

Meer info

Contacteer Lise Van der Haegen, medewerker wetenschapscommunicatie via lise.vanderhaegen@arteveldehs.be of 09 234 95 41.