Wetenschapsacademie

Wat? 

Workshops rond wetenschap en techniek van twee uur. In die workshops staat onderzoekend leren centraal. We werken dus niet met kant en klare stappenplannen die telkens hetzelfde resultaat opleveren. Reden is dat we de kinderen willen stimuleren om ondernemend te zijn en zelf initiatief te nemen.

Voor wie? 

Doelpubliek zijn kinderen van acht, negen, tien, elf en twaalf jaar.

Door wie? 

De workshops worden verzorgd door studenten van de opleiding Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs in het kader van een onderwijsopdracht. De studenten worden begeleid door docenten Katrijn Pools en Jenne De Gendt. De organisatie is in handen van Eline Comer, medewerker wetenschapscommunicatie.

Waar en waneer? 

In het academiejaar 2016 - 2016 worden er geen Wetenschapsacademies meer georganiseerd. Van zodra de data voor het academiejaar 2017-2018 gekend zijn, vind je ze hier.

Meer info?

Meer info vind je op www.wetenschapsacademie.be

Waarom?

De Wetenschapsacademies zijn lid van de STEM-academie en kaderen binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse Overheid. Doel van dit actieplan is de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband te stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector.

Meer info

Contacteer Eline Comer, medewerker wetenschapscommunicatie via eline.comer@arteveldehs.be of 09 234 91 52.