Wetenschapsfestival

Wat? 

Het Wooow Wetenschapsfestival Gent is een initiatief van alle Gentse hoger onderwijsinstellingen, waaronder ook Arteveldehogeschool. De activiteiten gaan van lezingen en films, over kinderworkshops en gegidste wandelingen, tot een echte experimentenmarkt. Elk jaar verwelkomen we zo'n 3000 bezoekers. Het festival kadert in de Dag van de Wetenschap. In heel Vlaanderen kan je die dag proeven van wetenschap en technologie.  

Voor wie? 

Het Wooow wetenschapsfestival richt zich tot jong en oud. 

Door wie? 

De activiteiten worden verzorgd door studenten, docenten en onderzoekers van alle Gentse hoger onderwijsinstellingen, waaronder ook enthousiaste medewerkers van Arteveldehogeschool.  

Wanneer en waar? 

Het Wooow Wetenschapsfestival Gent vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van november. De volgende editie staat gepland op zondag 24 november 2019.

Waarom?

Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse Overheid, die van Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. 

Tot nu toe

Arteveldehogeschool werkte tot nu toe mee aan alle edities van het Wetenschapsfestival:

Meer info

Contacteer Lise Van der Haegen, medewerker wetenschapscommunicatie via lise.vanderhaegen@arteveldehs.be of 09 234 95 41.