Studiekeuzebegeleiding

Vragen rond de begeleiding van de studiekeuze van laatstejaars uit het secundair onderwijs? De Arteveldehogeschool biedt directies en leerkrachten informatie, vorming en instrumenten die helpen bij studiekeuzebegeleiding. Dat doen we met open blik: wat telt, is dat jongeren kiezen voor de opleiding die past bij hun specifieke competenties en talenten.

Informatie hoger onderwijs

Infosessie voor ouders op jouw school

Medewerkers van de Arteveldehogeschool komen naar je school om een infosessie rond studeren in het hoger onderwijs te geven voor ouders en leerkrachten.
 Interesse? Laat het ons weten.

Infosessie voor ouders aan de Arteveldehogeschool

Ouders van kandidaat-studenten worden uitgenodigd aan de Arteveldehogeschool om een infosessie te volgen rond studeren in het hoger onderwijs.

Resultaten ex-leerlingen

Benieuwd hoe je oud-leerlingen het doen aan de Arteveldehogeschool? Laat het ons weten en wij bezorgen je jaarlijks een overzicht van de resultaten van ex-leerlingen.

Vorming

Website Klaar voor hoger onderwijs

Digitaal begeleidingsinstrument waarmee laatstejaarsleerlingen zichzelf kunnen screenen
 op vlak van taal, ICT, studiekeuze en studiemethode. Meer informatie op www.klaarvoorhogeronderwijs.be.

Sessie op maat op de pedagogische studiedag van je school

Een sessie over studeren in het hoger onderwijs op een pedagogische studiedag? Kies zelf het onderwerp, wij zoeken de gepaste spreker. Bijvoorbeeld: onderwijsvormen, evaluatievormen, studiesucces in het hoger onderwijs …

Coaching onderwijsloopbaanbegeleiding (OLB) voor 
leerkrachten en directieleden

Begeleiding nodig bij het optimaliseren van de onderwijsloopbaanbegeleiding op je school? Wij helpen je graag! Lees hier meer informatie en/of contacteer de dienst studieadvies

De Arteveldehogeschool publiceerde onlangs een stappenplan voor een geïntegreerd OLB-beleid op school in het wetenschapsblad Thema. Je vindt het volledige artikel hier

Interesse in studiekeuzebegeleiding?

Geïnteresseerd in het aanbod rond studiekeuzebegeleiding van de Arteveldehogeschool? Of heb je vragen of opmerkingen? Contacteer de dienst studieadvies, tel. 09 234 90 30.