Workshops rond wetenschap en techniek

Waarom? 

De laatste jaren zetten steeds meer scholen in op STEM. Het staat in een internationale context voor Science, Technology, Engineering and Mathematics. Maar heel wat leerkrachten zitten met vragen zoals 'Wat is een geschikte didactiek?', en 'Waar vind ik inspirerende praktijkvoorbeelden?'.

Wie? 

Daarom ontwikkelen studenten van de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs een aantal workshops om leerlingen van het zesde leerjaar basisonderwijs en eerste graad secundair onderwijs warm te maken voor wetenschap en techniek. 

Wat? 

De studenten geven de workshops in scholen in en rond Gent. Op die manier worden kinderen warm gemaakt voor STEM én doen de leerkrachten inspiratie op. 

Wanneer?

Een halve of hele dag in de maand mei. In het schooljaar 2019-2020 gaan de workshops uitzonderlijk niet door. Zodra de data voor de volgende editie bekend zijn vind je ze op deze website. Je kan ook op de hoogte blijven via de facebookpagina / nieuwsbrief Wetenschap in de klas.

Inschrijven?

Zodra de inschrijvingen voor de volgende editie openen vind je ze hier.

Meer info?

Contacteer Lise Van der Haegen, medewerker wetenschapscommunicatie via lise.vanderhaegen@arteveldehs.be  of 09 234 95 41.