Info voor scholen

Vragen rond de begeleiding van de studiekeuze van laatstejaars uit het secundair onderwijs? Arteveldehogeschool biedt directies en leerkrachten informatie, vorming en instrumenten die helpen bij studiekeuzebegeleiding. Dat doen we met open blik: wat telt, is dat jongeren kiezen voor de opleiding die past bij hun specifieke competenties en talenten.

Studiekeuzebegeleiding

Info studiekeuzeproces

Klik hier voor meer informatie over het studiekeuzeproces en wat jouw leerlingen kunnen doen. Ouders met vragen over studiekeuze kan je naar deze pagina doorverwijzen.

Tools voor studiekeuzebegeleiding

Wil je zelf aan de slag als leerkracht? Hieronder vind je enkele tools:

Informatie hoger onderwijs

Infosessie voor ouders op jouw school

Medewerkers van Arteveldehogeschool komen naar je school om een gratis infosessie rond studeren in het hoger onderwijs te geven voor ouders en leerkrachten. Interesse? Zie contact onderaan.

Infosessie voor ouders aan de Arteveldehogeschool

Ouders van kandidaat-studenten worden uitgenodigd aan Arteveldehogeschool om een infosessie te volgen rond studeren in het hoger onderwijs.

Resultaten ex-leerlingen

Benieuwd hoe je oud-leerlingen het doen aan Arteveldehogeschool? Mail naar studentenadministratie@arteveldehs.be en wij bezorgen je jaarlijks een overzicht van de resultaten van ex-leerlingen.

Vorming

Sessie op maat op de pedagogische studiedag van je school

Een sessie over studeren in het hoger onderwijs op een pedagogische studiedag? Kies zelf het onderwerp, wij zoeken de gepaste spreker. Bijvoorbeeld: onderwijsvormen, evaluatievormen, studiesucces in het hoger onderwijs …

Coaching onderwijsloopbaanbegeleiding (OLB) voor leerkrachten en directieleden

Begeleiding nodig bij het optimaliseren van de onderwijsloopbaanbegeleiding op je school? Wij helpen je graag! Lees hier meer informatie en/of contacteer de dienst studieadvies

Arteveldehogeschool publiceerde onlangs een stappenplan voor een geïntegreerd OLB-beleid op school in het wetenschapsblad Thema. Je vindt het volledige artikel hier

Vormingstraject onderwijsloopbaanbegeleiding

In academiejaar 2020 - 2021 biedt Arteveldehogeschool opnieuw een vierdaags vormingstraject onderwijsloopbaanbegeleiding aan voor keuzebegeleiders. We gaan dieper in op loopbaanbegeleiding, coachen, talenten, tools voor keuzebegeleiding... Hier vind je meer informatie over het programma en inschrijven.

Contact dienst studieadvies

Geïnteresseerd in het aanbod rond studiekeuzebegeleiding van Arteveldehogeschool? Of heb je vragen of opmerkingen? 
studieadvies@arteveldehs.be
09/234 90 30
Hoogpoort 15
9000 Gent