Klasbezoek Lights on Van Eyck

Lights on Van Eyck is een digitale en muzikale beleving van het oeuvre van Jan Van Eyck (1390-1441) in de Gentse Sint-Niklaaskerk. Op alle muren en gewelven van het gebouw is gedurende een twintigtal minuten een uitzonderlijk lichtspektakel te zien, waarin fragmenten uit het werk van de grootmeester worden geprojecteerd. Het oeuvre van Van Eyck komt als het ware tot leven met behulp van muziek van de Estse componist Arvo Pärt. Als bezoeker word je dus op een unieke manier ondergedompeld in de kunst van Van Eyck.

Ontdek heel wat ideeën om je lessen over Jan Van Eyck en zijn uitzonderlijke oeuvre vorm te geven

Voor leerkrachten uit de derde graad van het lager onderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs hebben we een inspiratiebundel klaar. De lesdoelen en leerinhouden die je daarin vindt, zijn ontwikkeld door studenten Educatieve Bachelor Lager Onderwijs en Secundair Onderwijs. De bundel reikt suggesties aan om na het bezoek aan Lights on Van Eyck aan de slag te gaan in de klas.

Inhoud

In deze bundel staan twee in detail uitgewerkte lessuggesties, waarin volgende elementen aan bod komen: eindtermen (Voor lager: 'muzische vorming' of 'mens en maatschappij' en voor secundair: 'cultureel bewustzijn' en 'culturele expressie'), culturele vaardigheden (waarnemen, verbeelden, conceptualiseren en analyseren), lesdoelen, lesverloop, leerinhoud en verdiepende achtergrondinformatie bij de lessuggestie.

Je verkrijgt de bundel eenvoudig op aanvraag

Vraag hem eenvoudig aan via een e-mail naar Sven De Maertelaere (sven.demaertelaere@arteveldehs.be) of Katrien Denaeyer (katrien.denaeyer@arteveldehs.be)