Hulp bij studiekeuzebegeleiding

Infosessie graduaten in het hoger onderwijs: voor wie zijn ze bedoeld?

Sinds september 2019 maken de graduaten van de centra voor volwassenenonderwijs volwaardig deel uit van de hogescholen. Ze vormen een nieuwe toegangspoort naar het hoger onderwijs. Wat zijn die graduaten precies en voor wie zijn ze bedoeld? Wat is het verschil tussen graduaten en bachelors? Op onze infonamiddag ‘Graduaten in het hoger onderwijs’ die we in maart organiseren voor secundaire scholen, CLB’s en andere betrokken organisaties beantwoorden we jouw vragen.

Voor wie? Secundaire scholen, CLB’s en andere betrokken organisaties
Wanneer? Maart 2021
Waar? Campus Tinelstraat
Praktisch Deelname aan de infonamiddag is gratis. Meer info www.arteveldehogeschool.be/infonamiddag-graduaten

Infosessie rond verschillende wegen naar leraar secundair onderwijs

Sinds september 2019 worden lerarenopleidingen uitsluitend aan hogescholen en universiteiten georganiseerd. De specifieke lerarenopleiding die tot nu toe door de CVO’s werd georganiseerd, bestaat niet meer onder die vorm. Maar ken je de alternatieven in het hoger onderwijs al? Tijdens deze infosessie lichten we de mogelijkheden toe en leggen we je de verschillende wegen naar het diploma van leraar in het secundair onderwijs uit. Dat is niet alleen relevant voor jouw leerlingen; maar ook voor leerkrachten die alsnog hun diploma van leraar secundair onderwijs willen behalen.

Voor wie? Secundaire scholen, CLB’s en andere betrokken organisaties
Wanneer? Maart 2021
Waar? Campus Tinelstraat
Duur Ongeveer 1 uur
Praktisch Deelname aan de infosessie is gratis. Meer infosecundaironderwijs@arteveldehs.be

Vormingstraject rond onderwijsloopbaanbegeleiding

Met dit vormingstraject zet je jezelf als onderwijsloopbaanbegeleider op de kaart, zowel theoretisch als praktisch. We kiezen expliciet voor een brede visie op onderwijsloopbaanbegeleiding (OLB). OLB steunt elke leerling in de ontwikkeling van een loopbaan waarin hij zijn eigen talenten, mogelijkheden, interesses en waarden maximaal kan realiseren. Voor ons beperkt OLB zich niet tot bepaalde keuzemomenten. Onderwijsloopbaanbegeleiding vormt eerder een unieke kans om keuze- en loopbaancompetenties aan te leren die jongeren levenslang kunnen inzetten.

Voor wie? Studiekeuzebegeleiders
Wanneer? 6 oktober 2020, 10 november 2020, 3 december 2020 en 12 januari 2021
Waar? Campus Hoogpoort
Praktisch Verspreid over vier volledige dagen, € 450 voor het volledige traject
Meer info studieadvies@arteveldehs.be www.arteveldehogeschool.be/onderwijsloopbaanbegeleiding

Een medewerker van de dienst studieadvies op een pedagogische studiedag

Zoekt jouw school nog een geschikte activiteit om een sessie te vullen op de pedagogische studiedag?Vraag één van onze medewerkers van de Dienst Studieadvies voor een presentatie rond een voor jouw school relevant thema.Je kan kiezen voor een infosessie over studeren in het hoger onderwijs, maar ook volgende thema’s kunnen aan bod komen: talentgericht begeleiden, coachen op motivatie en materialen en tools in functie van het keuzeproces.

Voor wie? Leerkrachten secundair onderwijs
Wanneer? Op aanvraag
Waar? Op één van onze campussen of op jouw school
Duur Overeen te komen
Praktisch Deze infosessies zijn gratis. Aanvraag via secundaironderwijs@arteveldehs.be

NIEUWSBRIEF VOOR STUDIEKEUZEBEGELEIDERS

Als studiekeuzebegeleider blijf je graag op de hoogte op vlak van de laatste ontwikkelingen en initiatieven. Arteveldehogeschool heeft heel wat te bieden. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor studiekeuzebegeleiders. Een aantal keer per jaar krijg je informatie toegestuurd die je kan helpen bij het begeleiden van je leerlingen in het maken van een goede studiekeuze.
Meer info Aanmelden kan via https://www.arteveldehogeschool.be/nieuwsbrief-voor-studiekeuzebegeleiders 

VRAAG EEN PAKKET OPLEIDINGSBROCHURES AAN VOOR JOUW LEERLINGEN

Keer op keer blijkt dat opleidingsbrochures een belangrijke informatiebron zijn voor leerlingen bij het maken van een studiekeuze. Heb je graag extra brochures van onze opleidingen of ander materiaal? Stel zelf je pakket samen via het aanvraagformulier op onze website. Wij bezorgen jou het materiaal via de post.

www.arteveldehogeschool.be/bestelformulier-pakketmailing