Loopbaanbegeleiding

Weet je niet goed welke weg je professioneel uit wilt gaan? Zit je vast in je huidige job? Wil je terug meer plezier beleven aan jouw job? Misschien is loopbaanbegeleiding dan wel iets voor jou! Arteveldehogeschool is een door de VDAB erkend loopbaancentrum in Gent.

Wij aanvaarden loopbaancheques, waardoor je voor 40 euro een loopbaanbegeleiding van vier uur bij ons kan volgen.


Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Heb je een bachelordiploma en zit je met loopbaanvragen zoals:

  • Wat zijn mijn talenten of capaciteiten?
  • Wat kan ik? welke mogelijkheden heb ik?
  • Welke job past echt bij mij en hoe kies ik?
  • Wat vind ik belangrijk in werk?

Jij bepaalt wat je wilt uitzoeken tijdens je loopbaancoaching!

Ga zeker ook na op de website van de VDAB of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding.


Loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

In iedereen schuilt een talent. Samen gaan we op zoek naar de geschikte methode om het jouwe naar boven te halen en te benutten. We werken talentgericht, via verdiepende gesprekken, oefeningen en testen op maat.

In drie sessies op zoek naar jouw talent

Concreet gaan we op zoek naar het antwoord op jouw loopbaanvraag in drie sessies van in totaal vier uur. Hiervoor betaal je 40 euro


Wie zijn onze loopbaancoaches?

Onze loopbaancoaches Eva Booms en Lobke Dedrie staan voor jou klaar!

Loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

Eva Booms:  "Ik heb Communicatiemanagement gestudeerd in Nederland en ben door mijn stage in Gent terecht gekomen. Ondertussen werk ik 10 jaar op de dienst Studieadvies van de Arteveldehogeschool. Daar begeleid ik laatstejaarsstudenten bij de overgang naar de arbeidsmarkt. Ik geef training over netwerken, talenten, solliciteren, verder studeren. Dit is mijn derde job. Voorheen was ik de go-between in een interimkantoor tussen werkzoekenden en bedrijven en ik heb ook gewerkt in de beeldende kunstensector."

"Verder ben ik geboeid door het verhaal achter iedere persoon en heb oog voor het potentieel in anderen. Ik leer zelf graag door te doen dus wil ik graag ook met jou actiegericht te werk gaan. Tot slot: Je kunt op mij vertrouwen, een woord is een woord!"

Lobke Dedrie: “Meer dan tien jaar geleden ging ik als jonge bedrijfspsychologe aan de slag als coach van studentenvertegenwoordigers. Doorheen mijn loopbaan kon ik mijn coachingvaardigheid verder aanscherpen door het begeleiden van studiekiezers, door het coachen van scholen en het geven van trainingen over talentmanagement, netwerken … “

“Ik ben gefascineerd door de unieke sterke punten die iedereen heeft. Het triggert mij om samen met mensen op zoek te gaan naar hun drijfveren en hoe die zuurstof kunnen geven in hun leven en job. Het geeft mij plezier om anderen te motiveren en het beste in hen naar boven te halen. Als coach geloof ik sterk in het effect van bewegen tijdens de coachingssessies, in binnen- of buitenlucht.”


Hoe begin je aan jouw loopbaanbegeleiding?

  • Stap 1: Ga na of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding op de website van de VDAB. Is het antwoord positief? Vraag dan jouw loopbaancheque aan bij de VDAB.
  • Stap 2: Bel ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! We verkennen jouw loopbaanvraag tijdens deze persoonlijke intake. Deze fase behoort nog niet tot de begeleiding.
  • Stap 3: Ben je overtuigd van onze aanpak en wil je met ons in zee? Maak dan jouw eerste afspraak. Dit kan telefonisch (09 234 90 30) of via e-mail.