AHS Sportevents

Arteveldehogeschool wil met haar praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek concrete impact op het werkveld hebben. Dit doen we onder andere via AHS Sportevents. Met dit expertisecentrum organiseren we voor organisaties sportdagen, inspiratiesessies, teambuildings, fitheidstesten, beweeginterventie of workshops. Kortom, alles wat te maken heeft met sport en fysieke gezondheid op de werkvloer! De studenten van de Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs worden actief betrokken bij de werking van het centrum en  maken op die manier - onder coaching en begeleiding - meteen kennis met de arbeidsmarkt.

Maak kennis met ons aanbod en onze initiatieven:

  • Organisatie van sportdagen op maat voor scholen

Eén van de kernactiviteiten van ons centrum is het organiseren van sportdagen voor scholen. Dit doen we volledig op maat met aandacht voor een creatief aanbod en degelijke begeleiding.

  • Evaluatie en advies rond het gezondheidsbeleid van scholen en organisaties

Studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie nemen het gezondheidsbeleid van scholen, organisaties of ondernemingen onder de loep. Zij hanteren hiervoor onder meer de tools van het Instituut Gezond Leven Vlaanderen en geven via de gezondheidsmatrix suggesties en/of uitgewerkte acties.

Wil je als onderneming de fitheid van je medewerkers in kaart brengen? Dan is de European Fitness Badge jouw perfecte fitheidsmonitor. Na enkele praktische, eenvoudige en tijdsefficiënte testen ivm kracht, uithouding, lenigheid, coördinatie en lichaamssamenstelling, krijgt elke deelnemer een individueel rapport met een weergave van zijn of haar eigen gezondheidsgerelateerde fitheid. Deze fitheidsmonitor is sterk wetenschappelijk onderbouwd en tot stand gekomen met 6 Europese partners, waaronder de Arteveldehogeschool.

Hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) is een trainingsconcept dat door een onderzoeksteam van Arteveldehogeschool, in samenwerking met verschillende bedrijven, vertaald is naar de kantoorruimte, genaamd HIIT@WORK. De training is laagdrempelig, tijdsefficiënt (maximum 15 min), stimuleert de hersenfunctie en het informeel contact etc. Bovendien heeft deze training geen investeringskosten.

Een actieve levensstijl is een belangrijke determinant van gezond ouder worden. Ook kwetsbare ouderen kunnen thuis of in woonzorgcentra op een laagdrempelige manier deze actieve levensstijl behouden of verbeteren. Hoe je barrières kan wegnemen en hoe functionele lichaamsoefening onder begeleiding een positief effect heeft op fitheid, competentiegevoel en zelfvertrouwen, participatie en zelfredzaamheid,… dat leer je via de vormingstrajecten en service bij Actief@thuis.