Overzicht van de presentaties en screencasts voor Multimedia 1

Cursus Photoshop

De basisprincipes van Photoshop komen hier aan bod. Dit is de cursus die tijdens de les gebruikt zal worden. De oefenbeelden staan op Chamilo.

Banner maken in Photoshop

Stap voor stap ken je volgen hoe je het juiste formaat bepaald, de verschillende beelden toevoegt, teksten toevoegt, effecten toevoegt. Je leert enkele selectietools kennen en met kleuren omgaan.

Banner maken op juiste formaat

Soms moet een banner of logo een exact formaat hebben om te kunnen plaatsen in een bepaalde webtoepassing. Bij google mobile sites is dat zo. In dit filmpje kan je zien hoe dat zeer snel kan.

Kleuren meten op een beeld om de webwaarde te kennen.

Wil je in je web-toepassingen achtergronden, tekstkleuren enz... gebruiken die in dezelfde sfeer zitten als je beeld, logo, banner, dan kan je die laatste open doen in Photoshop en via de kleurkiezer de webwaarde te weten komen. Ook kan je via de kleurkiezer de omrekening maken van RGB-kleuren naar web-kleuren of CMYK-kleuren en vice versa.

Opsomming van andere beeldbewerkingssoftware die je kan gebruiken om je huisstijl aan te maken.


Tools


Monitoring

In deze Powerpoint worden zeer kort een aantal gratis tools voorgesteld om je bedrijf (of dat van de concurrenten), je organisatie, je merk, een persoon, jezelf... te kunnen monitoren. Alles waar er op internet naar 'die term' verwezen wordt zal je kunnen opsporen.

In volgende Protopage staat ook een lijst met nog veel meer monitoring-tools. Want de paar tools die ik in de Powerpoint bespreek zijn slechts enkele mogelijkheden uit een zeer ruim aanbod.

RSS

Wat RSS-feeds zijn en hoe je geautomatiseerd nieuwssites en blogs kunt opvolgen wordt hier in een powerpoint presentatie samengevat.


Google Analytics koppelen aan een WIX website