Vragen over inschrijvingen

Terug naar de pagina's over inschrijven? Als nieuwe student of huidige student?

Vanaf wanneer kan ik online registeren?

De online registratie voor het nieuwe academiejaar opent altijd op de eerste infodag. Voor academiejaar 2020-2021 is dat vanaf zaterdag 7 maart 2020.

Waarom moet ik me online registeren?

Online registeren is niet verplicht en het is ook geen definitieve inschrijving.  Het versnelt alleen aanzienlijk jouw inschrijving!

Vanaf 26 juni zal de online registratie een online inschrijving worden. Hierdoor hoef je zelfs niet meer langs te komen bij ons en zal alles online verwerkt kunnen worden. Heb je voor deze datum reeds online registratie geregistreerd? Dan krijg je midden juni van ons nog een e-mail met verdere instructies om je inschrijving (online) af te ronden. 

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor academiejaar 2020-2021

Inschrijven voor het academiejaar 2020-2021 is mogelijk vanaf vrijdag 26 juni 2020*. Heb je voor deze datum reeds online geregistreerd? Dan zal je van ons nog een mailtje ontvangen met verdere instructies.

 

De inschrijvingen verlopen online. Indien je hulp nodig hebt of een specifieke vraag, neem je best even contact op met ons via 09 234 90 10 of maak je een afspraak via studentenadministratie@arteveldehs.be

 

Andere momenten zijn mogelijk op afspraak.

 

Je kan gedurende heel het academiejaar inschrijven. Maar inschrijvingen na 15 oktober (voor het eerste semester of het volledige academiejaar) of na 1 maart (voor het tweede semester) kunnen enkel na een gesprek met de trajectbeheerder van de opleiding waarvoor jij wenst in te schrijven.

Welke documenten heb ik nodig voor mijn inschrijving?

In onderstaande gevallen zijn er extra documenten vereist:

  • Je behaalde je diploma secundair onderwijs en/of hoger onderwijs vóór 2005? Laad deze op in je online registratie of mail ze door naar studentenadministratie@arteveldehs.be 
  • Je hebt geen diploma secundair onderwijs en je wil starten aan de Arteveldehogeschool,  klik hier voor meer informatie. Mail bij inschrijving zeker het bewijs van toelating (geldig voor toelatingsonderzoek + toelatingsproef) + het bewijs van oriënterend gesprek (= Enkel van toepassing voor het toelatingsonderzoek ingevuld door onze trajectbeheerder) door naar studentenadministratie@arteveldehs.be of laad de documenten op in je online registratie;
  • Je kiest voor een Engelstalige opleiding? Laad het bewijs dat je voldoet aan de Engelse taalvoorwaarden op in je online registratie of mail ze door naar studentenadministratie@arteveldehs.be.
  • Als je wil inschrijven voor een lerarenopleiding (KleuteronderwijsLager onderwijs of Secundair onderwijs) dan moet je in heel Vlaanderen verplicht een instaptoets afleggen. Meer informatie over deze instaptoets, waar en wanneer je deze kan afleggen vind je hier. Laad deze op in je online registratie of mail ze door naar studentenadministratie@arteveldehs.be.

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen of voor een speciaal traject inschrijven?

Wil je vrijstellingen aanvragen of een verkort traject volgen? Ga je starten in het afstandsonderwijs of via een SWITCH- of VDAB-traject? Wil je studeren via een credit-  of examencontract of starten in februari?

In al deze gevallen – en alleen in deze gevallen – moet je vooraf aan je inschrijving contact opnemen met de trajectbeheerder van de opleiding. Een overzicht van de trajectbeheerders per opleiding vind je hier. Samen bepalen jullie jouw opleidingsprogramma. Pas daarna kan je je persoonlijk komen inschrijven.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

Je kan gedurende heel het academiejaar inschrijven voor jouw opleiding. Maar opgelet, inschrijvingen na 15 oktober (voor het eerste semester of het volledige academiejaar) of na 1 maart (voor het tweede semester) kunnen enkel na een gesprek met de trajectbeheerder van de opleiding waarvoor jij wenst in te schrijven.

Hoe vraag ik een nieuwe studentenkaart aan?

Als je je studentenkaart kwijtgeraakt bent, dan kan je een nieuwe aanvragen bij de dienst Studentenadministratie via studentenadministratie@arteveldehs.be en dan sturen zij een nieuwe studentenkaart op naar het onthaal van jouw campus. Bij afhaling wordt 10€ gevraagd, tenzij je een bewijs van aangifte van diefstal (politie) kan voorleggen.

Wat is een studiecontract? (studiecontract academiejaar 2020-2021 downloaden)

Als student sluit je bij je inschrijving een contract af met de hogeschool, en omgekeerd. Dat studiecontract omvat belangrijke bepalingen rond onderwijs, examens, evaluatie, gedragscode enzovoort.

Voor Bachelor, Graduaat en Bachelor-na-bachelor opleidingen


VOOR postgraduaat OPLEIDINGEN

Voor de postgraduaten geldt een specifiek studiecontract:

Hoe kan ik me uitschrijven?

Als je je wenst uit te schrijven, maak je eerste een afspraak met je trajectbeheerder of trajectcoach van je opleiding. Samen hebben jullie een exitgesprek. Vervolgens stuur je een e-mail naar de dienst Studentenadministratie – zij zullen je uitschrijving administratief afwerken.

Hier vind je meer informatie over de gevolgen van uitschrijven op vlak van studiegeld, leerkrediet…

Als je je uitschrijft vóór de start van een postgraduaatsopleiding, dan krijg je 90% van het studiegeld terugbetaald. Eenmaal de opleiding gestart is, wordt het studiegeld niet meer terugbetaald, ongeacht of bepaalde opleidingsonderdelen in het eerste of het tweede semester worden aangeboden (zie kop 2.8 van het studiecontract voor academiejaar 2020-2021).

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden