Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je misschien wel gebruik maken van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Wanneer je het VOV opneemt, mag je afwezig zijn tijdens de werkuren om een opleiding te volgen, terwijl je loon wordt doorbetaald. Na de opleiding kan jouw werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen ter compensatie.

Het Vlaams Opleidingsverlof vervangt vanaf 1 september 2019 het betaald educatief verlof (BEV). Vanaf dan geldt de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV). Ben je met je opleiding gestart vóór 1 september 2019 en maakte je dan al gebruik van het BEV? Dan geldt de regelgeving van het betaald educatief verlof nog.

Werknemers in de privésector hebben recht op het Vlaams opleidingsverlof wanneer zij aan deze voorwaarden voldoen:

  1. De opleiding die je zal volgen is geregistreerd in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives. Zoek in de databank naar jouw opleiding om te weten te komen of jij het VOV kan opnemen. Controleer ook zeker of er voor jouw opleiding extra voorwaarden gelden.
  2. Je werkt voor minstens 50% in de privésector in het Vlaams Gewest. Let op: je kan het VOV enkel opnemen tijdens de werkuren die samenvallen met lesuren.

Ben je ingeschreven voor een bachelor, graduaat, postgraduaat aan de Arteveldehogeschool en wil je het VOV aanvragen? Via het digitaal secretariaat op Mijn Dinar kan je een inschrijvingsattest downloaden. Die bezorg je zo snel mogelijk aan je werkgever.

Lees meer over het Vlaams Opleidingsverlof op de website van de Vlaamse Overheid.

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met de opleiding of de dienst Studentenvoorzieningen van Arteveldehogeschool.

Categorie Vragen over inschrijven voor een postgraduaat Vragen over studiegeld