Bacheloropleidingen

Heb je geen diploma secundair onderwijs en ben je minimaal 21 jaar? Dan kan je deelnemen aan het toelatingsonderzoek (georganiseerd door de Associatie Universiteit Gent). 

Er zijn twee voorwaarden om deel te nemen aan het toelatingsonderzoek:

  • Leeftijd: je bent minimaal 21 jaar (of je wordt 21 jaar ten laatste op 31 december van het academiejaar waarvoor je zal inschrijven). Als je vluchteling of ontheemde bent, geldt deze leeftijdsbeperking niet.
  • Taal: voldoen aan de Nederlandse taalvoorwaarde.

Als je een bacheloropleiding aan de Arteveldehogeschool wil volgen en je wil hiervoor deelnemen aan het toelatingsonderzoek, dan maak je eerst een afspraak met een medewerker van de dienst Studieadvies. Dit kan door een moment aan te klikken voor het ‘toelatingsonderzoek’ in onze digitale agenda. Neem de 'Gids voor kandidaat-studenten' grondig door vóór het gesprek. . Tijdens het intakegesprek is er zeker ook tijd voor eventuele praktische - en inhoudelijke vragen.

Er worden twee toelatingsonderzoeken per jaar georganiseerd:

  • Starten in september: het toelatingsonderzoek vindt plaats in de maand juni. Het intakegesprek wordt dus best ingepland vóór midden mei.
  • Starten in februari: het toelatingsonderzoek vindt plaats in de maand november. Het intakegesprek wordt dus best ingepland vóór eind oktober.

Graduaatsopleidingen

Heb je geen diploma secundair onderwijs of getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs dat minstens 3 jaar behaald is en ben je minimaal 18 jaar? Dan moet je eerst een toelatingsproef afleggen om toegelaten te worden tot de graduaatsopleiding.

Deze toelatingsproef bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden je taalvaardigheden getest en in het tweede deel gaan we na hoe het me je rekenvaardigheid gesteld is. Je kan de toelatingsproef maar één keer per academiejaar afleggen en je moet minstens de helft halen op beide delen van de toelatingsproef om je te kunnen inschrijven in een graduaatsopleiding.

De toelatingsproef wordt op onderstaande data georganiseerd aan het Instituut Rommelaere van de Associatie Gent voor academiejaar 2019-2020:

  • Vrijdag 10 januari 2020 van 17u-19u.

Om je aan te melden voor deze proef stuur je alvast je naam (voor- en familienaam), e-mailadres, geboortedatum, GSM nummer en de graduaatsopleiding die je wenst te volgen door naar onze dienst Studieadvies.

Categorie Vragen over toelatingsvoorwaarden