Interculturele communicatieve vaardigheden en coaching

In deze lessenreeks maken we kennis met interculturele basiswaarden, dimensies en sensitiviteit. We verkennen verschillende communicatieve modellen en onderzoeken hoe deze ons kunnen helpen om de stap te zetten van ‘er zijn met de ander’ naar ‘er zijn voor de ander’. Ook de wetenschap en het beleid helpen ons een beeld te vormen van interculturele communicatie en educatie.

De inschrijvingen starten in de loop van juni. Heb je interessen en/of wil je op de hoogte gehouden worden van het moment van inschrijven, dan mag je contact opnemen met Sara Zolfaghari.

"Op relatief korte tijd is diversiteit een realiteit geworden in onze samenleving. We moeten er mee leren omgaan om zo de uitdagingen en de mogelijkheden te ontdekken."

Pedro De Bruyckere, onderzoeker en pedagoog


Inhoud

Met behulp van concrete casussen, oefeningen, rollenspelen en eigen situaties vertalen we de theoretische kaders in een interculturele sensitiviteit die je in staat stelt om vaardig te communiceren in zeer verscheiden contexten, dichtbij en veraf.

Ook leer je omgaan met de onzekerheden die eigen zijn aan interculturele communicatie. Een vorming en training rond interculturele coaching vaardigheden komen expliciet aan bod.

Postgraduaat Intercultureel werken en coachen

Dit is één van de 3 opleidingsonderdelen van het postgraduaat Intercultureel werken en coachen opengezet als lessenreeks. Elke lessenreeks bestaat uit acht halve dagen. Andere lessenreeksen:

De sessies gaan steeds op donderdag door op campus Kattenberg (Kattenberg 9, 9000 Gent).
Na de lessenreeks ontvang je een attest van deelname.

Wanneer?

  • exacte momenten zijn nog later te bepalen
  • telkens op donderdag
  • tussen september en eind december 2018

Waar?

Arteveldehogeschool Gent,
Campus Kattenberg
Kattenberg 9, Gent

Kostprijs

€450

Administratieve vragen

Fleur Liefooghe
Partners in leren - OSO
09 234 82 31

Inhoudelijke vragen

Sara Zolfaghari
Coördinator