Aftermath HackthePack - Hackathon rond duurzame verpakking

Op vrijdag 26 maart vond onze virtuele hackathon plaats waar verschillende slimme koppen zich bogen over het vraagstuk: “Hoe kunnen we de duurzaamheid van verpakkingen beter communiceren naar de burger?”. Studenten uit het expertisenetwerk Communicatie, Media en Design gingen samen met docenten en professionals uit het werkveld de uitdaging aan.

 

Team HackthePack
Ingedeeld in drie gedreven teams, probeerden ze ‘de code te hacken’ van één van de drie bijhorende deelvraagstukken. Het ‘Pet-fecte team’, ‘Team Hats Up’ en ‘Team Crack the Pack’ gaven het beste van zichzelf en gingen de strijd aan om het beste concept te ontwikkelen. De spanning was te snijden bij het naderen van de deadline – maar alle drie de teams leverden (net) op tijd hun creatieve werk in.

 

Het was uiteindelijk ‘Team Hats Up’ dat de eerste prijs, een paar goedgevulde Fnacbonnen, kon wegkapen. Zij wisten onze professionele jury te overtuigen van hun concept dat vooral op vlak van haalbaarheid en impact positief werd onthaald. Het team stelde voor om bestaande sorteersystemen te verbeteren, uniform te maken en via kleine tweaks toch grote veranderingen mogelijk te maken. 

 

Het was een fijne, leerrijke en vooral inspirerende dag! Met veel dank aan enkele collega’s die wilden fungeren als coach voor een team (Sander Spek, Ariane Van de Vyver en Ayse Aygün) of jurylid (Annelies Vaneechoutte, Julie Clément en Niel Van Herck). De feedback van de deelnemers is alvast lovend:

Een dikke proficiat aan de organisatie, deze zat echt goed in elkaar” - Carl van Rooy

Dankjewel voor het fijne evenement! Proficiat aan het winnende team!” - Jasper De Lange

Dankjewel voor de goede organisatie en nieuwe inzichten!” - Helena Hendrickx 

Team HackthePack

Team HackthePack

Zin om zelf eens mee te doen aan een onderzoek over communicatie, media en design? Schrijf je dan zeker in voor ons onderzoekspanel en we houden je op de hoogte van toekomstig onderzoek!