Arteveldehogeschool en Duke & Grace zetten schouders onder nieuwe creatieve coworking space

Arteveldehogeschool heeft er een nieuwe campus bij. Het Expertisenetwerk Communicatie, Media en Design huurt sinds kort een verdieping bij fullservicebureau Duke & Grace in de Foresteelaan in Gent. Het is de bedoeling dat deze plek uitgroeit tot een creatieve coworking space voor studenten die de echte werkomgeving benadert, om hen zo klaar te stomen voor het werkveld. 

Alle opleidingen van Arteveldehogeschool werden vorig jaar samengevoegd tot vijf expertisenetwerken, waaronder het netwerk Communicatie, Media en Design. De bedoeling van deze nieuwe ruimte is om de opleidingen onder dat netwerk meer te laten samenwerken. Studenten Communicatiemanagement, Journalistiek en Grafische en Digitale Media komen elkaar later dikwijls tegen op de werkvloer. Vanaf nu komen zij ook hier al samen, in een schoolomgeving die zo veel mogelijk een echte werkomgeving benadert. 

De samenwerking tussen Duke & Grace en Arteveldehogeschool gaat al een heel eind terug. Bart De Waele (CEO en medeoprichter van Duke & Grace) en Esther Van Tilburg (Directeur van het expertisenetwerk Communicatie, Media en Design) leggen uit hoe het idee van deze nieuwe ruimte tot stand is gekomen. 

Bart De Waele: “Samen met Arteveldehogeschool hebben we reeds verschillende postgraduaten (Digital Marketing Communication en Experience Architect) uit de grond gestampt, jaarlijks begeleiden wij stages, en al zo lang ik me kan herinneren geef ik gastlessen in de opleidingen. De samenwerking nu is dus geen toeval maar een heel logische stap. Bij Duke & Grace zijn we heel hard bezig onze sector mee vooruit te duwen. Logisch in een werkveld dat vooral digitaal is, dat snel evolueert en tegelijk zo jong is. Kennis en expertise delen is delen is daarbij cruciaal. Dan is het goed om ook heel dicht bij het onderwijs te staan.” 

 

 

 

Esther Van Tilburg, directeur expertisenetwerk Communicatie, Media en Design
Esther Van Tilburg ©Bebelle
Esther Van Tilburg: "Arteveldehogeschool is van plan om een aantal nieuwe campussen te bouwen, dus we zijn ook aan het onderzoeken hoe de campus van morgen eruitziet. We zien dit ook als een experiment: hoe loopt het als je als student ook fysiek heel dicht bij het werkveld zit? Het zullen niet meer alleen klaslokalen zijn. Hier kunnen we uitzoeken hoe een campus in de toekomst zal worden. De campus zal een belevingsplek worden, waar studenten samenwerken en waar ze elkaar opzoeken en feedback krijgen. Veel meer dan alleen maar het klassieke lesgebeuren, en daarvoor kan deze omgeving stimulerend zijn. Vandaar dat we dit heel graag wilden doen om dicht bij het werkveld te zitten en te kijken wat het oplevert."

"Een andere belangrijke insteek is het concept ‘buurt in de campus, campus in de buurt’. We willen meer zijn dan louter een school en ook echt iets betekenen voor onze omgeving. Door sociale projecten maar ook door de omgeving naar binnen te halen. Daar is deze nieuwe ruimte een mooi voorbeeld van.”, vult Van Tilburg nog aan. 

De ruimte is hooofdzakelijk bedoeld voor studenten die al verder in het traject zitten en studenten van de postgraduaten, om hen geleidelijk aan te laten voelen wat een werkvloer is. Maar ook eerstejaarsstudenten zullen af en toe een plekje kunnen reserveren in de nieuwe ruimte. Ook medewerkers kunnen hier terecht om te overleggen en samen te werken. 

 

Arteveldehogeschool x Duke & Grace

Foresteelaan 1

9000 Gent

 

Duke & Grace
Duke & Grace ©Bebelle
Duke & Grace
Duke & Grace ©Bebelle

Duke & Grace
Duke & Grace ©Bebelle

Duke & Grace
Duke & Grace ©Bebelle

Duke & Grace
Duke & Grace ©Bebelle

 

Volg onze opleidingen via:

Communicatiemangagement - Facebook - Instagram - Twitter - Youtube

Grafische en Digitale Media - Facebook - Instagram - Twitter

Journalistiek - Facebook - Instagram - Twitter

Programmeren - Facebook 

Postgraduaten