Arteveldehogeschool opent pop-upredactie in Ghelamco Arena

De opleiding Bachelor in de Journalistiek aan de Arteveldehogeschool slaat vanaf maandag 24 oktober haar tenten op in de Ghelamco Arena. In samenwerking met de vzw Voetbal in de stad zullen laatstejaarsstudenten journalistiek in de Gentse voetbaltempel gedurende een maand aan de slag gaan in een pop-upsportredactie.

Twee jaar geleden werd gestart met een ingrijpende hervorming van het programma van de opleiding Journalistiek, het sluitstuk daarvan ontplooit zich dit academiejaar met een gloednieuw curriculum voor de studenten van het derde en laatste jaar. “Zo veel mogelijk werken binnen een (gesimuleerde) redactieomgeving zodat studenten ervaren hoe het er in het echte journalistieke leven aan toegaat, was daarbij het uitgangspunt”, zegt opleidingsdirecteur Esther van Tilburg.

Blikvanger in het nieuwe curriculum is een zorgvuldig uitgekiend profileringsraster. “Het laat de studenten toe om voor zichzelf een uniek keuzetraject uit te stippelen en in te zetten op hun interesses”, aldus opleidingscoördinator Rik Van Welden. “Voor de keuzemodule Sport wilden we de studenten graag onderdompelen in een omgeving die sport uitademt en inspirerend kan werken. Wat aanvankelijk een wilde droom leek - een pop-upsportredactie in de Ghelamco Arena - werd dankzij de vzw Voetbal in de stad realiteit.”

“We hadden meteen sympathie voor het concept”, beaamt voorzitter Resul Tapmaz van vzw Voetbal in de stad. “Bovendien biedt het mogelijkheden om de communitywerking van KAA Gent nog beter in de verf te zetten. Hier gebeuren tal van maatschappelijke initiatieven die de moeite waard zijn om in de journalistieke schijnwerpers te plaatsen, denk maar aan onze blindentribune. Het lijkt ons wel wat als studenten journalistiek daarmee aan de slag gaan.”

Over Arteveldehogeschool

De Arteveldehogeschool is een expertisecentrum voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening, dat zich profileert door innovatief en kwaliteitsvol hoger onderwijs, praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, ondernemingszin, duurzaamheid, internationalisering en door de professionele begeleiding van diverse doelgroepen studenten.

Over vzw Voetbal in de stad

KAA Gent is een geëngageerde voetbalclub die de wervende kracht van voetbal benut ten voordele van de samenleving. De spil van het engagement is Voetbal in de stad, de Open Stadionwerking van KAA Gent. In dit kader worden sinds 2008 tal van maatschappelijke projecten ontwikkeld en ondersteund op het vlak van werkgelegenheid en opleiding voor werklozen, emancipatie en rehabilitatie van dak- en thuislozen, ondersteuning van kansarme jongeren, onderwijsprojecten voor leerlingen met moeilijkheden ...

Beeldmateriaal

De pers is welkom om op maandag 24 oktober om 14 uur beelden te maken en interviews af te nemen over de opening van de pop-upsportredactie in de Ghelamco Arena. Locatie: KAAGent community center, ingang C, 1ste verdieping.

Contact

  • Rik Van Welden, opleidingscoördinator Bachelor in de Journalistiek Arteveldehogeschool  
  • Wim Beelaert, coördinator vzw Voetbal in de stad