Arteveldehogeschool wint Febelfin Fin Competition

Sinds de financiële crisis van 2008 zien de hogescholen een gestage daling in het aantal studenten die kiezen voor de bachelor Bank- en financiewezen. Dit zorgt voor een terechte bekommernis van de hogescholen die deze richting aanbieden en van de financiële sector die nood heeft aan deze jongeren.

Daarom startte Febelbin Academy met de jaarlijks terugkerende Fin Competition. Zo willen ze talenten terug aantrekken met de boodschap dat de financiële sector, een toekomstgerichte sector is, die investeert in talent en ontwikkeling. Het succes van dit initiatief berust op de samenwerking en wisselwerking tussen de studenten, docenten en banken. 

5 teams uit evenveel hogescholen van over heel België streden voor de prestigieuze Fin Competition trofee. Van Gent tot Aarlen en van Antwerpen tot Brussel zijn de finalisten de intellectuele strijd met elkaar aangegaan om door een combinatie van strategie, inzicht en beslissingen hun virtuele bank tot het kroonjuweel van de Fin Competition te maken.
En de winnaar was: Arteveldehogeschool!
Een dikke proficiat aan studenten Emma Maes, Elias BelKadhi en Mieke Vander Linden en hun docenten Liesje Vanneste en Filip Vanlerberghe.

Die laatste legt hier even uit hoe ze dat zo slim hebben kunnen spelen.

Nu luisteren

Bekijk de aftermovie