Arteveldestudenten op design bootcamp in Roubaix

31 studenten Journalistiek, Communicatiemanagement en Grafische en Digitale Media brachten de afgelopen week in het Franse Roubaix door. Ze beleefden er een design challenge bootcamp, in samenwerking met het Noord-Franse recruteringsbedrijf Dewaconnect.

De studenten startten de week met verschillende Franstalige presentaties over onderwerpen als design thinking en ondernemen. Ook bedrijfsbezoeken bij grote spelers in de sector kwamen aan bod.

Vervolgens ging de bende in groepjes van acht aan de slag in de gebouwen van Dewaconnect. Ze werkten er aan hun eigen design project. Op die manier pasten ze hun theoretische kennis meteen in het werkveld toe. Als dat geen mooi voorbeeld van duaal leren is.

En vandaag was het dan zover: het moment suprême. Deze middag stelden de studenten hun projecten voor aan externe professionals. Elk team pitchte tien minuten lang zijn design, daarna volgde een markt waarop de concepten te bewonderen vielen. De deelnemers mochten rekenen op feedback van de aanwezige firma’s. Zo zijn ze weer heel wat ervaring én een taalbad rijker.