Bachelor in het kleuteronderwijs en Bachelor in het lager onderwijs starten met nieuw stageconcept 'SMART'

Onze opleidingen Bachelor in het kleuteronderwijs en Bachelor in het lager onderwijs starten vanaf volgend academiejaar met het nieuwe stageconcept 'SMART', ofwel 'Samen Met ARTeveldehogeschool'. Na twee gezellige ontmoetingsdagen met de docenten van de opleidingen en de scholen uit het SMART-netwerk, zijn we klaar om erin te vliegen.

SMART-scholen zullen vanaf volgend academiejaar steeds een groep enthousiaste stagiairs begeleiden, met de hulp van een docent van Arteveldehogeschool. Hij of zij zal tweewekelijks een halve dag aanwezig zijn, om de studenten en hun mentoren te ondersteunen, maar ook om op andere manieren in te spelen op vragen en noden van de school. "De nadruk komt hierdoor meer dan ooit te liggen op nauwe op samenwerking. Tussen Arteveldehogeschool en de stagescholen, tussen stagescholen en stagiairs, tussen stagiairs onder elkaar én tussen de scholen uit het SMART-netwerk", legt Ilse Ruys uit, stageverantwoordelijke Bachelor in het kleuteronderwijs.

Tijdens een ontmoetingsdag voor Bachelor in het kleuteronderwijs en een voor Bachelor in het lager onderwijs werd het concept uitgebreid uit de doeken gedaan en konden de verschillende partners met elkaar kennismaken. Wij kijken alvast uit naar de samenwerking!