Bachelor secundair onderwijs zet ondernemende studenten in de bloemetjes

Heel wat studenten uit de Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs zetten in hun vrije tijd eigen initiatieven op poten. Dat wou de opleiding niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Alle studenten werden uitgenodigd om een voorstel voor een eigen project in te dienen, in het kader van TROTS. De beste kandidaten mochten op woensdag 18 april hun idee voorstellen tijdens een ontmoetingsdag met het werkveld. Toon Van Hoyweghen werd tijdens het evenement verkozen tot winnaar en werd beloond met het TROTS-certificaat. 

Media-aandacht

Toon heeft al een diploma leraar lager onderwijs op zak en studeert nu Engels binnen de opleiding secundair onderwijs. Hij richtte met enkele vrienden de vzw 'Out of this World' op, die zich focust op het organiseren van Life Action RolePlaying (LARP) events. Hun eerste evenement staat gepland voor deze zomer. De vrienden openen dan een heuse toverschool, Myrddin Emrys College, waar geïnteresseerden verkleed in tovenaarsgewaden les kunnen komen volgen. Ze hebben nu al inschrijvingen uit zeven verschillende landen, waaronder Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Toon vertelde vol enthousiasme over zijn project en kon met zijn passie en zijn originele insteek de aanwezigen overtuigen in een hele spannende stemronde. Het leuke concept is ook de media niet ontgaan, Toon verscheen op verschillende nieuwssites met een interview. Van harte proficiat!

Wil je meer weten over de andere kanshebbers? Neem een kijkje op de algemene TROTS-pagina van de opleiding