Bekwaamheidsbewijs wordt verplicht voor alle leerkrachten islamitische godsdienst

islamitische godsdienst leraar secundair onderwijs islam arteveldehogeschool

Onderwijsminister Hilde Crevits heeft onlangs aangekondigd dat alle leerkrachten islamitische godsdienst vanaf 1 september een bekwaamheidsbewijs moeten hebben. Arteveldehogeschool is een van de hogescholen in Vlaanderen die de opleiding aanbiedt. 

Tot op heden moesten alleen islamleerkrachten in de eerste twee graden van het secundair onderwijs een bekwaamheidsbewijs kunnen voorleggen. Nu komt er ook een verplichting in het basisonderwijs en de derde graad van het secundair onderwijs. "Met deze regeling willen we de kwaliteit van het islamonderwijs in Vlaanderen garanderen", liet de minister weten. 

Arteveldehogeschool draagt daar graag toe bij. We vinden het namelijk belangrijk om jongeren te vormen en te ondersteunen in hun zoektocht naar hun levensbeschouwelijke identiteit, welke die ook is. We vinden het ook belangrijk dat de lerarenopleiding een afspiegeling is van de multiculturele maatschappij waarin we leven. Leraren moeten in staat zijn hun leerlingen openheid en respect voor andere religies aan te leren. Daarom bieden wij het vak Islamitische godsdienst aan binnen de Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs en Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs

Meer weten over de opleiding? Bekijk onderstaande getuigenis en neem een kijkje in onze folder.