Per Christian Eggen Mjøs uit Artevelde Business School wint Gent Marathon

Ongeveer 5,000 deelnemers startten gisteren aan de derde editie van de Gent Marathon, georganiseerd door Pauwels Consulting. Onder hen: Per Christian Eggen Mjøs, een Noorse uitwisselingsstudent aan Arteveldehogeschool. Hij beëindigde de 42 km met glans; Per Christian won de Gent Marathon.

Op zondag 27 oktober 2019 ging voor de derde keer de Pauwels Consulting Gent Marathon van start aan de Blaarmeersen. De 5,000 sportievelingen die zich hadden ingeschreven kozen daarbij tussen diverse afstanden: 42km, 10 km of 5 km.

Op de volledige marathon van 42 km won niemand minder dan de Noorse atleet Per Christian Eggen Mjøs, die momenteel aan Artevelde Business School van Arteveldehogeschool studeert. Hij draafde de finish aan de Topsporthal voorbij na slechts 2 uur, 36 minuten en 59 seconden. Daarmee won hij de derde editie van de Gent Marathon. Op het podium werd Per Christian vergezeld door Sven Maes en Sebastian Mahia. Lees hier wie de 10 km en 5 km won.  

De derde editie van de Gent Marathon is bovendien de laatste die door zal gaan in het najaar. In 2020 zal de marathon in het voorjaar georganiseerd worden, waardoor het dé voorjaarsmarathon van België wordt. De organisatie zorgt dan voor een vernieuwd parcours, waarbij er voor de eerste keer in de Gentse Marathongeschiedenis door de kunsthistorische binnenstad gelopen zal worden. Inschrijven is mogelijk vanaf vandaag op www.sport.be/marathonvangent.