Nieuws

We trapten vandaag officieel de start af van het nieuwe academiejaar tijdens ons Startevent 2020. En ook dat verloopt heel wat anders dan de vorige jaren. Want waar we in 2019 samenkwamen op campus Kantienberg, stak het coronavirus daar dit jaar een stokje voor. Daarom gooiden we het over een andere boeg en werd het Startevent een live evenement op onze verschillende campussen.
Vanaf maandag 7 september breidt de mondmaskerplicht uit naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen.
Fake news kennen we allemaal, maar hoe we ermee omgaan is minder duidelijk. Vandaag berichten heel wat kanalen over de COVID19-pandemie. Geloven we als lezers alles zonder nadenken of lezen we kritisch over de maatregelen en mogelijke oplossingen? Studente Britt Buelens legt uit.
Nu het coronavirus ons land in zijn macht heeft merken we tegelijkertijd een veel grotere druk op ons huidig zorgsysteem. De overheid besloot drastische maatregelen te nemen om deze groei te stabiliseren (#flattenthecurve) en de druk op ziekenhuizen binnen de perken te houden. Maar natuurlijk moeten de ziekenhuizen zich ook zo kunnen organiseren dat de exponentiële groei te managen valt. En daar komt één van de anderen krachten om de hoek loeren: de Theory of Constraints van Goldratt of de bottleneck-theorie.
In opvolging van de adviezen van de federale en Vlaamse overheden, schakelt Arteveldehogeschool over op afstandsonderwijs en telewerken. Alle evenementen op de campussen worden geannuleerd tot en met 3 april 2020.
In de week van 20 januari heeft Arteveldehogeschool haar studenten die in China verblijven voor een stage of uitwisseling teruggeroepen. Antwoorden op veelgestelde vragen.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden