Debat met Gentse kopstukken live te volgen via Arteveldehogeschool en De Gentenaar

kopstukkendebat gent arteveldehogeschool gentenaar journalistiek grafische

Op dinsdag 2 oktober 2018 om 20 u. organiseert Arteveldehogeschool een debat met enkele Gentse kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor het debat slaan de opleidingen Journalistiek en Grafische en digitale media de handen in elkaar. Het debat in De Centrale gebeurt in samenwerking met De Gentenaar en wordt live gestreamd. Mis het niet!

Deze politici gaan met elkaar en het publiek in debat:

  • Rudy Coddens, sp.a 
  • Elke Decruynaere, Groen 
  • Mathias De Clercq, Open Vld 
  • Mieke Van Hecke, CD&V 
  • Anneleen Van Bossuyt, N-VA 
  • Johan Deckmyn, Vlaams Belang 
  • Tom De Meester, PVDA

Thema’s zijn mobiliteit, samenleven, wonen en veiligheid.

Stand-ups & interviews van op café

Het debat is een perfecte gelegenheid voor studenten Journalistiek en Grafische en digitale media om hun complementaire vaardigheden aan elkaar te koppelen. Ze zullen het debat modereren en interactie met het publiek faciliteren. En de studenten gaan de avond zelf ook op pad: via liveverbindingen sprokkelen ze in cafés meningen van Gentenaars. 

Journalist en docent Joris Vanderpoorten is gastheer en modereert samen met de studenten. Peter Decroubele – ook journalist en docent - mengt zich als voxpop’er tussen het publiek.

Actief betrokken bij de maatschappij

Arteveldehogeschool organiseert dit debat niet enkel omdat het uitstekende leerkansen biedt aan haar studenten Journalistiek en Grafische en digitale media. De hogeschool wil al haar studenten uitdagen om actief te participeren in het maatschappelijk debat en kritische burgers te worden.

Volg het debat via livestream

Voor wie er niet kan bij zijn, is het hele debat te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal AVD TV (Audiovisual Design), de website/Facebookpagina van Arteveldehogeschool en de website/Facebookpagina van De Gentenaar.

Kopstukkendebat Arteveldehogeschool