Dit was Startevent 2019

Arteveldehogeschool bouwt een nieuwe campus aan Dok Zuid, vlak bij Gent Dampoort. De  campus past in een ambitieus masterplan infrastructuur. Algemeen directeur Tomas Legrand stelde het plan voor tijdens Startevent 2019, de officiële opening van het nieuwe academiejaar op dinsdag 17 september 2019.

Ster- en satellietcampussen

Kern van het nieuwe masterplan infrastructuur: Arteveldehogeschool ontwikkelt de komende jaren drie stercampussen. De nieuwe campus aan Dok Zuid, de bestaande campus Brusselsepoortstraat (die wordt uitgebreid) en campus Kantienberg. Aan elke stercampus koppelen we één of meerdere satellietcampussen. Benieuwd wat er concreet verandert? In dit filmpje ontdek je er alles over.

 

Nieuw: graduaten

Al een tijd aangekondigd, maar toch ook groot nieuws tijdens de academische opening: ons opleidingsaanbod groeit met tien nieuwe graduaten. Wat zijn graduaten precies? En wat is het verschil tussen het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs en de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs?  Meer uitleg in onderstaand filmpje.

 

Geëngageerde studenten in de kijker

Een hogeschool bestaat niet zonder haar studenten natuurlijk en dus werden ook zij in de kijker gezet tijdens Startevent 2019. Deze geëngageerde studenten namen deel aan een geanimeerd panelgesprek:

  • Shannon Van den Borre (International Business Management) over haar onderneming Glocally en haar projecten om met lokaal handelen een verschil te maken wereldwijd;
  • Siham Habichi en Nora Achahbar (Pedagogie van het jonge kind) oprichters van Risaala, een vereniging voor die jongeren met een migratieachtergrond in het hoger onderwijs wil stimuleren en helpen;
  • Margot Vanoosthuyse (Mondzorg) over werken met vluchtelingen en asielzoekers bij vzw De Tinten (tijdens Startevent 2019 vertegenwoordigd door Rudi Verbeeck).

Startevent2019

Niet enkel studenten in dat panelgesprek, ook een CEO:  Bart De Waele, dinsdag nog aan het hoofd van digital agency Wijs, ondertussen van het gloednieuwe Duke & Grace. Hij benadrukte het belang van een nauwe band tussen student en werkveld. Iets waar Arteveldehogeschool uiteraard 100% achter staat. De Waele is dan ook een van de partners van ons nieuw postgraduaat Experience Architect.

Dat was het!

Alsof je erbij was tijdens de academische opening van Arteveldehogeschool? Niet helemaal, dit heb je nog gemist: Plascale Platel die de avond met schwung presenteerde en de frisse live muziek en movement teaser gebracht door studenten uit onze lerarenopleiding Secundair Onderwijs.  En niet te vergeten: voorzitter Tony Van Parys die academiejaar 2019-2020 officieel voor geopend verklaarde!

Tot volgend jaar in levenden lijve?