Dit was Startevent 2020: verhalen met een hart

We trapten vandaag officieel de start af van het nieuwe academiejaar tijdens ons Startevent 2020. En ook dat verloopt heel wat anders dan de vorige jaren. Want waar we in 2019 samenkwamen op campus Kantienberg, stak het coronavirus daar dit jaar een stokje voor. Daarom gooiden we het over een andere boeg en werd het Startevent een live evenement op onze verschillende campussen.  

Medewerkers en studenten krijgen zo de kans om van op hun eigen campus het evenement veilig bij te wonen. En de medewerkers die niet op de campus kunnen zijn? Ook zij kunnen virtueel meevolgen. Het ganse evenement wordt namelijk live gestreamd, zodat zij van thuis uit mee kunnen klinken op de start van het nieuwe academiejaar.  

Tijdens het Startevent blikken we voor- én achteruit met enkele prachtige verhalen van inspirerende initiatieven uit het afgelopen academiejaar. Geniet mee: 

#LLOL 

Leuk leren ondanks lockdown? Dat kan met #LLOL! Deze educatieve krant, die in zowel het Nieuwsblad als het Laatste Nieuws verscheen, is een initiatief van studenten Annelies Roose en Guigonne Vander Eynde. In samenwerking met de twee kranten maakten een team van studenten en docenten uit de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs zo’n twee maand lang elke week een educatieve krant voor kinderen tot 12 jaar. 

Risicovol spelen met RePLAY Toddler 

In onze RePLAY-projecten gaan onderzoekers na hoe ze ouders kunnen ondersteunen en uitdagen om risicovolle speelactiviteiten te doen met hun kinderen. Denk daarbij aan snel van een berg lopen, tegen mekaar opboksen, van een muurtje springen: elke activiteit waarbij kans is op een fysiek letsel. Waarom we dat nét wel willen stimuleren? Projectleider Helena Sienaert doet het voor jou uit de doeken: 

Rust Roest 

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid, dat weet iedereen. En dat geldt ook voor oudere personen. Om hen in beweging te houden, startte het Wijkgezondeidscentrum Botermarkt in Gent het project Rust Roest. Om het project verder vorm te geven, schakelden ze onze studenten uit de Bachelor Ergotherapie in. Wetenschappelijk onderbouwde oefeningen, een digitale databank, YouTube-video's … onze studenten zaten niet stil bij deze mooie samenwerking tussen een buurtproject en onze hogeschool!  

Ondernemen met diverse roots? #SheDIDIT! 

Zelf een onderneming starten? Vanzelfsprekend zou je denken. Maar nog te weinig vrouwen met diverse roots durven de stap te zetten. Zo ontstond de samenwerking tussen Arteveldehogeschool, Muslinked en Markant, die het onderzoeksproject #SheDIDit doopten. Want als zij het gedaan heeft, kan jij het ook! Karijn Bonne vertelt je graag hoe ze die groep van ondernemers steunen: 

Social Media Impact Barometer: alles over Vlaamse influencermarketing 

Praktijkgericht onderzoek en Arteveldehogeschool: de perfecte match! We streven naar researchresultaten met inzichten in echte en concrete situaties. Zo wilde Jeroen Naudts wel eens weten hoe het zat met de influencermarketing in Vlaanderen. Vier jaar later deelt hij deze resultaten met jou:  

Werken tegen burn-out in The Human-Centered Organisation 

De stress- en burnoutcijfers schieten steeds vaker de hoogte in. En net daarop wil het nieuwe Postgraduaat The Human-Centered Organisation een antwoord bieden. Dat de nood aan zo’n opleiding hoog was, bleek meteen, want The Human-Centered Organisation schoot sterk uit de startblokken. 

Een blik op de toekomst 

We kijken al reikhalzend uit naar welke verhalen volgend academiejaar brengt.  Een ding is zeker: dankzij de gedrevenheid en passie van al onze medewerkers en studenten maken we er een fantastisch jaar van!