“Een buitenlandse stage verandert je leven”

Bezoek aan de ambassadeur van Nepal

Ambassadeur Nepal ontvangt studenten Arteveldehogeschool 

Januari 2017. Docent Lut De Jaegher gaat visa afhalen voor studenten op de ambassade van Nepal. Vijf minuten later zit ze tegenover de ambassadeur. Hij heeft van onze stages in zijn thuisland gehoord, en wil er graag persoonlijk uitleg over krijgen. Sterker nog, hij nodigt meteen een delegatie van Arteveldehogeschool uit in zijn geboortedorp Mirlung. Resultaat: vanaf dit jaar lopen er ook daar studenten van Arteveldehogeschool stage in de lagere en secundaire school.

Mirlung ligt ver van alle toerisme, in een gebied dat zwaar getroffen werd door de aardbevingen in 2015. Uitgerekend op dat moment verbleven 17 van onze studenten in het land. Spontaan hielpen ze met de heropbouw. Ook aan het thuisfront werden allerhande inzamelingsacties op poten gezet.

Vandaag blijft de band tussen Nepal en Arteveldehogeschool heel sterk. Dat bewijst de uitnodiging die ook Sien Biesemans (Leraar secundair onderwijs) en Janne Mercier (Leraar lager onderwijs) in de bus kregen. Zij hebben intussen de ambassadeur ontmoet. Ze vertelden hem uitgebreid over hun stage-ervaringen in Nepal. Je hoort het zelf in dit filmpje:

Getuigenissen buitenlandse stage: Nepal